A intirziat, dar s-a tinut de cuvint. Comisarul european pentru multilingvism, romanul Leonard Orban, a venit la Sibiu sa afle secretul convietuirii multietnice de succes. „Sibiul este un oras splendid, care merita din plin titlul de capitala culturala europeana.

Este un oras in avangarda multiculturalismului si a multilingvismului in Europa“, a apreciat Orban, care se va mai afla si astazi in orasul de pe Cibin.

Comisarul european pentru multilingvism, Leonard Orban a sosit la Sibiu ieri, in jurul orei 17. A fost intimpinat de deputatul FDGR Ovidiu Gant si de directorul muzeului Brukenthal, Sabin Luca. Intrevederea a decurs pe ritmurile de rock ale unei formatii care sustinea un concert in Piata Mare. Orban a facut o plimbare prin piata si s-a oprit in biroul episcopului evanghelic Christoph Klein.

„In contextul activitatii multilingvistice exista o legatura strinsa in ceea ce priveste dialogul intercultural, in perspectiva anului 2008, anul european al dialogului intercultural.

Dialogul interconfesional este o parte importanta a intregului proces si, in aceste conditii, aceasta forma de comunicare ne sprijina sa gasim cele mai bune si mai concrete contributii", a declarat, ieri, Leonard Orban

Pledoarie pentru carte

Leonard Orban a marturisit ca invatarea limbilor straine joaca un rol important in stabilirea comunicarii dintre state, culturi si civilizatii. „O alta prioritate este invatarea limbilor straine. Pare destul de ciudat ca vorbesc in Romania de aceasta chestiune, dar vreau sa va spun ca situatia este diferita in alte state.

Sint anumite state membre ale Uniunii Europene in care este greu sa gasesti motivatii ca tinerii sa invete limbi straine", a precizat comisarul european. Acesta a atras atentia ca cel mai greu de consins sint tinerii care au limba materna o limba de circulatie internationala. Spre seara, Leonard Orban a avut o intrevedere cu IPS Laurentiu Streza, Mitropolitul Ardealului.

Potrivit lui Ovidiu Gant, comisarul european pentru multilingvism se afla la prima sa vizita in Sibiu, dupa restaurarea orasului.

De vorba cu studentii

Potrivit programului anuntat de Gant, Leonard Orban se va intilni, in aceasta dimineata, cu profesorii si studentii Universitatii Lucian Blaga, iar spre prinz, comisarul va fi intimpinat de primarul Klaus Johannis. Miine, va poposi in Brasov, orasul sau natal, unde se va intilni cu autoritatile locale