Sedinta Consiliului Local de ieri s-a lasat cu un val de critici. Lipsa locuintelor sociale, asfaltarile proaste si organizarea de licitatii pe ascuns au ajuns, din nou, la urechile consilierilor locali.

Dupa ce consilierii au votat fara prea mari batai de cap cele 47 de proiecte inscrise pe ordinea de zi, sibienii prezenti in sala au inceput sa-si spuna pasurile. Nemultumirile si-au gasit deja drumul spre mapele consilierilor locali. Si acolo au ramas. Mai mult sau mai putin justificate, raspunsurile nu au adus nicio schimbare.

Mai ales daca nemultumitul este o sibianca „de-a casei", care, in loc sa-si caute de munca, bate drumurile Primariei in fiecare saptamina, implorind o locuinta sociala. Mariana Aspra s-a plins si de aceasta data consilierilor, dar numai dupa ce, in timpul sedintei a spart seminte, a mincat un colt de piine si chiar a furat-o somnul, pentru citeva minute.

„Sint bolnava de sapte ani de cancer, locuiesc unde au fost tarabele de la Cedonia. E un focar de infectie, plin de sobolani. Dati-mi, va rog, un cuib, sa nu mai tot vin pe la usile voastre sau pe la biserica", a spus femeia, dupa ce si-a revenit din plictiseala cauzata de ordinea de zi.

Fara locuinte sociale

In Sibiu, locuintele sociale sint rare. Din cele aproximativ o mie de cereri depuse de la inceputul acestui an, nici una nu a fost solutionata. Cazul femeii din focar e cunoscut de consilierii locali. „Locuintele sociale din Sibiu sint foarte putine. Doamna are un nepot, de 25-30 de ani, care nu stiu de ce nu lucreaza.

Ea are un venit de 170 de lei pe luna si a avut si locuinta, dar inca nu stiu pe ce cai a fost instrainata", a explicat Marianne Fritzmann, sefa comisiei sociale. Fritzmann a marturist ca, deocamdata, nu sint sanse ca femeia sa primeasca o locuinta, mai ales ca prioritate au tinerii casatoriti.

Totusi, femeia a fost invitata miercuri, la Primarie, pentru a le explica membrilor comisiei de ce nepotul ei nu are un loc de munca.

Vindut pe ascuns

O alta plingere a ajuns, din nou, in Consiliul Local. Elena Pantea, o sibianca sexagenara, a adus in discutie un teren cumparat, prin licitatie, de firma Trans Agape. Terenul este situat in apropierea locuintelor de linga Compa. „Nu stiu cum s-a facut teren al Primariei si cum a pus mina pe el Trans Agape.

Si noi am fi vrut sa participam la licitatie, dar nu am fost anuntati", a spus femeia. Dorin Nistor, secretarul general al Primariei a apreciat ca problema nu mai tine de administratia locala. „Terenul nu mai e al nostru, e al Trans Agape acum. Va sugerez sa va adresati unui cabinet de avocatura, daca nu gasiti intelegere pe cale amiabila", a recomandat Nistor

Asfaltare cu cintec

Desele asfaltari din Sibiu nu sint intotdeauna bine primite de sibieni. Cei care locuiesc pe strada Dirstelor se pling de calitatea lucrarilor. Sergiu Buftang a adus in atentia Consiliului Local faptul ca nivelul carosabilului nu este acelasi cu cel al trotuarelor, ci asfaltat cu o diferenta de 30-40 de centimetri.

„Distanta asta le provoaca probleme pensionarilor, care se deplaseza mai greu. Noi cu masinile ne mai descurcam, dar ar fi bine sa opriti lucrarea si sa o reparati, cumva. De 30 de ani asteptam asfaltarea si acum ne pare rau ca a venit", a spus sibianul. Raspunsul a venit din celalalt capat al salii, chiar de la primarul Johannis.

„Cunoastem situatia, dar trebuie sa intelegeti ca noi nu sintem proiectanti. Nu e greseala noastra, e a firmei", sustine edilul-sef.