Numarul romanilor care aleg sa-si petreaca vacanta in strainatate va creste anul acesta cu aproximativ 60% fata de 2006. Elevii fac parte in categoria celor care prefera destinatiile exotice renuntand la Marea Neagra si la zonele montane din Romania. Principalele destinatii ale tinerilor in aceasta vara vor fi Grecia, Bulgaria,Turcia si Spania.

Directia Judeteana de Tineret Prahova pune la dispozitia elevilor pentru aceasta vara tabere la Sinaia si Busteni dar si in locatii din Alba, Bacau, Braila, Cluj, Galati, Constanta. In ce privesc sejururile in strainatate, ofertele sunt care mai de care mai atragatoare. Bulgaria cu „Nisipurile de Aur” reprezinta una dintre atractiile tinerilor.

Cum preturile sunt extrem de avantajoase, tinerii se inghesuie sa ocupe un loc intr-un hotel din Bulgaria. Urmeaza in ordinea preferintelor Grecia, cu 170 de euro pentru sejururi de sase zile. ” Avem serii de cate sase nopti iar tariful este de 430.000 de lei pentru o zi, incluzand cazare si masa. Sunt cereri foarte multe pentru strainatate.

Avem deja contractate 400 de locuri pentru Grecia, la 170 de euro reprezentand 6 nopti: cazare, transport si trei mese pe zi”, ne-a declarat Bogdana Titei, director DJT Prahova.