Cei mai faimosi anticari din tara au participat in acest sfarsit de saptama la un inedit targ de antichitati, organizat la galeriile Trinity din Alba Iulia, amenajate in santurile cetatii.

Un pickup cu manivela, de la 1800, o flasneta de salon care a supravietuit catorva generatii de posesori, cu tot cu ambalajul ei original sau mobila de colectie sunt doar cateva dintre exponatele pentru care au venit la Alba Iulia colectionarii.

Vanzarile nu au fost totusi mari, dar asta nu parea sa ii deranjeze pe comerciantii bucurosi ca pot arunca o privire pe taraba vecinului, dupa vreo raritate.

O flasneta de la 1880, cu manivela, in perfecta stare de functionare, cu trei discuri perforate, costa 1200 de euro pentru cine intreaba, 1000 pentru cine cumpara. E un model "superb", ne asigura vanzatoarea, folosit in saloane, diferit de clasicele flasnete care se purtau la gat si erau folosite in strada.

O soba de fonta de secol XIX, aflata si acum in stare de functionare, poate fi cumparata cu cinci milioane de lei vechi. Pretul unui ceas care se trage doar o data pe an, sau cel al unor piese de mobilier Ludovic al XVI - lea aduse dintr-un pension parizian, sunt negociabile, dupa client. Vizitatorii au putut intra si in expozitii de arta moderna si au putut asculta concerte de jazz.

» Negustorii de antichitati din Alba si-au adus marfa in galeriile din santurile cetatii

ABSENTI

Buchinistii, lasati pe dinafara

"Din pacate, nu am putut aduce buchinistii, anticarii de carti, din cauza ca nu se puteau construi rafturile de expunere

intr-un timp atat de scurt, dar si asa, expozitia este foarte interesanta" a declarat Valeriu Hategan, organizatorul expozitiei.