Ultima sedinta a Consiliului Local al Ramnicului a oferit posibilitatea celor prezenti in sala sa vada cum se razboiesc partidele politice cu primarul Mircia Gutau. Anuntata ca o sedinta furtunoasa, avand in vedere cele 39 de puncte pe ordinea de zi, intalnirea nu s-a desfasurat nici pe departe asa cum s-a anticipat.

Primele opt puncte de pe ordinea de zi, in afara rectificarii bugetului pe 2007, punct mutat la sfarsitul sedintei, au fost votate fulger de catre toti consilierii locali. In doar 10 minute cele sapte puncte au primit rapid votul in unanimitate al celor prezenti. Scandalul a inceput cand s-au pus in discutie punctele 9 si 10 de pe ordinea de zi.

Primul se referea la studiul de prefezabilitate la obiectivul investitii “Largire pasaj Hervil”, iar cel de-al doilea la “Infiintare pasaj pe strada Bogdan Amaru”. Nici nu a citit bine presedintele de sedinta, Mihail Botea, aceste puncte ca liberalii au sarit ca arsi.

Acestia au invocat nepasarea executivului pentru alte investitii majore din Ramnic, iar consilierii Ion Nicolae si Bogdan Badea s-au duelat verbal, mai bine de o ora, cu primarul Mircia Gutau.

Consilierii locali liberali s-au abtinut la aceste puncte in unanimitate, insa au primit aprobarea consiliului la limita de voturi.Pana la punctul 29 de pe ordinea de zi au existat discutii, insa in numai o ora aceste puncte au primit vot favorabil din partea majoritatii.

Desi toata lumea se astepta ca PUZ-ul lui Gutau: “Complex Rezidential Continente - strada Morilor nr.32” sa nu treaca, surpriza a venit din partea consilierului local liberal, Gabriela Ene care a votat pentru. In penultima sedinta de Consiliu Local, Mircia Gutau a fost sfatuit amical de catre liberali sa retraga de pe ordinea de zi acest punct, lucru care l-a si facut de altfel.

Insa de aceasta data nu s-a putut abtine, a mizat pe ceva sau a mers la cacealma. Oricum primarul nu avea ce pierde, din punctul unora de vedere, doar ca mai amana un pic lucrarile. Si astfel cu 13 voturi pentru, consilierii locali PSD, PRM si PD l-au facut fericit pe primarul mult iubit.

Procurorii sunt fericiti!

Fericit pe deplin, primarul nu si-a ascuns sentimentele, iar zambetul larg afisat a tradat starea de euforie a primarului. Ceea bce l-a trezit din visare pe Gutau a fost interventia Mariei Nemoianu, procurorul sef al Parchetului de pe langa Tribunalul Valcea.

Aceasta a tinut sa aduca la cunostinta consilierilor ca in opinia acesteia nu se ofera spijin Parchetului pentru a obtine PUZ-ul in subzona 6B centrala pentru construirea vsediului acestei institutii. “Am impresia ca aveti ceva cu Parchetul. Suntem o institutie publica si aveti obligatii, dar nu dati dovada ca ati dori sa ne sprijiniti.

Nu inteleg de unde atata nepasare pentru aceasta problema.”, a sustinut Maria Nemoianu. Interventia procurorului sef al Parchetului l-a facut pe primar sa-l treaca toate apele si probabil neuitand prin ce a trecut cat a fost anchetat a replicat taios. “Nu permit nimanui sa dea peste nas Consiliului Local, indiferent de pozitia sociala sau de functie.

Am facut eforturi pentru a va baga pe ordinea de zi si vad ca nu apreciati”, a declarat Gutau. Consilierul PSD, Valer Tudor a incercat sa destinda atmosfera facand o gluma, nu prea gustata de primar: “Dupa ce se construieste sediul sa faceti un tunel direct intre primarie si Parchet, doamna procuror!!”.

Dupa toata tevatura facuta in jurul acestui subiect s-a trecut rapid la supunerea la vot a ultimelor puncte de pe ordinea de zi. Conform datelor furnizate de secretarul primariei, Toma Mihaescu, la sfarsitul sedintei de Consiliu Local au fost votate in unanimitate 25 de puncte, iar un singur punct de pe ordinea de zi, 31, nu a primit numarul de voturi minim al consilierilor locali.

La sfarsitul intalnirii, un consilier local PRM s-a aratat indignat de faptul ca la unele puncte, ar fi votat ori impotriva ori s-a abtinut, insa secretarul nu ar fi luat in considerare acest lucru. Au existat si unele discutii care au precedat intalnirea, insa au fost purtate pe un ton cat de cat amical. Unii s-au declarat multumiti, altii dezamagiti, insa lucrurile merg mai departe.