Vara se anunta plina de oferte turistice speciale pentru elevi si studenti. In judetul Sibiu, in tara sau peste hotare, destinatiile turistice isi asteapta clientii cu preturi mici si servicii atragatoare. In plus, profesorii au tot interesul sa-si recreeze discipolii. La fiecare 10 elevi, un cadru didactic este obligatoriu. Mai mult chiar, insotitorii nu platesc absolut nimic.

Agentia Judeteana pentru Tineret Sibiu ii invita pe toti tinerii sub 35 de ani sa-si petreaca vacanta de vara in muntii Cindrel sau in Marginimea Sibiului. Oferta AJT Sibiu cuprinde variantele Youth Hostel „Trecatoarea Cerbilor” Paltinis, Centrul de agrement pentru tineret Saliste II, Centrul de agrement pentru tineret Ocna Sibiului.

Serviciile oferite includ “cazarea in vile si cabane cu camere de 2-6 paturi, meniuri diversificate si consistente, concursuri, foc de tabara, jocuri de cabana, discoteca, drumetii pe diverse trasee montane, excursii pe diferite itinerarii: Sibiu, Marginimea Sibiului, Alba Iulia, Sighisoara, Valea Oltului, Balea Cascada, etc”, se arata in oferta de vara a AJT Sibiu.

Tabere tematice

Costul unei zile de tabara, cazare si pensiune completa, este de 42 lei de persoana in Youth Hostel „Trecatoarea Cerbilor” Paltinis, 40 lei de persoana in Centrul de agrement pentru tineret Ocna Sibiului si 35 lei de persoana in Centrul de agrement pentru tineret Saliste II. La un grup de 10 elevi, un cadru didactic are gratuitate.

Seriile pentru vacanta de vara includ sase nopti de cazare si sase pensiuni complete, intre 18 iunie si 16 septembrie. Pe langa taberele de odihna, AJT Sibiu organizeaza in aceasta vara in Centrul de agrement pentru tineret de la Saliste II tabara tematica de limba germana, intre 30 iulie si 5 august, si tabara tematica „Vreau sa fiu voluntar pentru Sibiu”, in perioada 23-29 iulie.

Pretul fiecarei tabere tematice este de 320 lei de persoana, fara a include transportul din localitatea de domicilu pana la tabara si retur.

Repartizarea locurilor se va face in ordinea cronologica a optiunilor depuse la sediul AJT Sibiu, din strada Mitropoliei nr. 36 sau la telefoanele 0269-210.055 si 0269-210.934.

Ungaria, Grecia sau Bulgaria

Cea mai proaspata invitatie adresata de AJT Sibiu tinerilor este in Ungaria. “Chiar ieri (n. r.: luni) am primit oferta. Este vorba de Balaton, in Ungaria, unde vor fi organizate doua serii in luna august. In pretul de 490 lei sunt incluse sapte nopti de cazare, trei mese pe zi si transportul”, spune Claudiu Spinu, directorul AJT Sibiu.

Tot peste hotare, grupurile de elevi si studenti pot opta pentru Grecia sau Bulgaria. Agentia Karussell Tours va ofera sejururi de opt zile in Grecia, la Nei Pori, pe Riviera Olimpica a Marii Egee, incepand din 19 iunie, la pretul de 140 de euro de persoana. Costul include transportul, sapte nopti de cazare in vile de trei stele si mic dejun.

“In Bulgaria, oferta este pentru Nisipurile de Aur. Sejurul costa 165 de euro si include transportul, sase nopti de cazare in hotel de doua stele plus, cu all inclusive. Grupurile sunt de minim 35 de persoane, iar la 10 persoane, un cadru didactic beneficiaza de gratuitate.

Este obligatorie prezenta unui profesor la fiecare grup de cate 10 persoane, ca sa ne incadram in normele de siguranta impuse”, adauga Lucia Rebega, directorul agentiei Karussell Tours Sibiu.

Youth Hostel Paltinis

Pret: 42 lei/persoana/zi

Sase nopti de cazare, sase pensiuni complete

Serii: intre 18 iunie-16 septembrie

Oferta apartine AJT Sibiu

Centrul dispune de 80 de locuri de cazare sezoniere. Vila 37, renovata anul trecut, are o capacitate de 30 locuri cu camere de 2 si 3 locuri, incalzire centrala proprie, grup social pe hol. Vila 40 are o capacitate de 40 locuri, cu camere de 4-12 locuri, paturi supraetajate, grup social pe hol.

La cantina multifunctionala pot servi masa 100 elevi/serie, iar intre mese cantina poate tine loc de club sau discoteca, seara. Trasee turistice: drumetii la Poiana Oncesti, Varful Oncesti, Poiana Lupilor, Cheile Cibinului, Rezervatia Iezerului Cindrelului, Varful Cindrel.

In statiunea Paltinis pot fi vizitate casa memoriala si mormantul filosofului Constantin Noica, complexul „La Schit” sau releul de televiziune.

Centrul de agrement Saliste II

Pret: 35 lei/persoana/zi

Sase nopti de cazare, sase pensiuni complete

Serii: intre 18 iunie-16 septembrie

Oferta apartine AJT Sibiu

Centrul dispune de 120 de locuri de cazare sezoniere. Cazarea se face intr-o cabana etajata de constructie mixta, cu camere de 2-4 locuri, grupuri sociale pe hol. La cantina multifunctionala pot lua masa 120 elevi/serie, iar intre mese, seara poate tine loc de club sau discoteca. Centrul are in componenta sa un club unde se pot desfasura activitati cultural-recreative, jocuri de cabana.

In incinta centrului de agrement exista doua terenuri de sport, unul cu iarba, iar celalalt asfaltat, unde elevii pot juca fotbal, handbal, volei, tenis de camp, baschet.

Trasee turistice: drumetii in Saliste, Amnas, Sibiel, Tilisca.

Tabere tematice, Centrul de agrement Saliste II

Tabara tematica de limba germana: 30 iulie-5 august

Tabara tematica „Vreau sa fiu voluntar pentru Sibiu”: 23-29 iulie

Pretul ficarei tabere: 320 lei/persoana. In acest pret nu este inclus transportul din localitatea de domicilu pana la tabara si retur

Oferta apartine AJT Sibiu.

Centrul de agrement pentru tineret Ocna Sibiului

Pret: 40 lei/persoana/zi

Sase nopti de cazare, sase pensiuni complete

Serii: intre 18 iunie-16 septembrie

Oferta apartine AJT Sibiu

Ungaria, Balaton

Pret: 490 lei

Perioada: doua serii in luna august

Include sapte nopti cazare, trei mese pe zi si transportul

Oferta apartine AJT Sibiu

Pensiunea Klein, Sovata

Pret: 135 lei/persoana/week-end.

Perioada: week-end-uri

Include doua nopti cazare in pensiune de trei stele, pensiune completa, transport cu autocarul sau microbuzul

Oferta apartine Karussell Tours

Nei Pori, Grecia

Pret: 140 euro/persoana/sejur

Perioada: incepand din 19 iunie, sejururi de cate opt zile

Include transport, cazare sapte nopti in vile de trei stele, mic dejun

Oferta apartine Karussell Tours

Nisipurile de Aur, Bulgaria

Pret: 165 euro/persoana/sejur

Grupuri de minim 35 de persoane

Include transportul, cazarea timp de sase nopti in hotel de doua stele plus, cu all inclusive

Oferta apartine Karussell Tours