Sibiul ramine un imens santier. Fie ca strazile sint, din nou, asfaltate, fie ca retelele de apa, gaz sau canalizare sint reparate sau inlocuite, aproape in fiecare cartier sint programate lucrari in acest an. Desi nu avantajeaza aspectul orasului, mai ales in 2007, reabilitarile sint binevenite.

Cum cei de la DPC nu-si mai vad capul de atitea lucrari, autoritatile locale au contractat, in urma licitatiilor publice, alte firme de constructii care sa aduca un suflu nou strazilor din oras. In zona cuprinsa intre Calea Dumbravii - Vasile Milea - Stefan cel Mare, SC Hidroconstructia SA, impreuna cu subantreprenorul SC Contram SA, lucreaza, in prezent, la refacerea carosabilului.

Mai exact, lucrarile au inceput deja pe strada Nicolae Filimon, unde cei de la E.ON Gaz isi reabiliteaza retelele. Nu lipsesc nici cei de la SC Apa Canal SA, care au grija ca retelele lor sa fie functionale, pe strazile C. Porumbescu si W. Goethe. Pe strazile J. Watt, Samuel Micu Klein, N.

Zamfirescu si Dragos Voda, echipele de lucru ale constructorilor au inceput sapaturile pentru a ajunge la retelele care necesita reparatii.

Johannis, multumit

Stadiul lucrarilor din oras il multumeste pe primarul Johannis. „Santierele din oras continua intr-un ritm bun. Acum lucram si in cartiere, nu numai in centrul istoric", a spus, ieri, Klaus Johannis, referitor la lucrarile demarate si in alte zone decit cele centrale. In zona Calea Poplacii - bulevardul Victoriei se lucreaza de zor pe strada T.

Cipariu, pentru asternerea stratului de piatra sparta. Pe strada Jina s-a efectuat deja cuplarea la reteaua de apa a orasului, iar in prezent se lucreaza la straturile rutiere de suport. Pe strada Alamor se fac pregatirile pentru cuplarea la reteaua de apa, in timp ce pe strada Saliste se sapa gropi pentru montarea conductei de apa.

Si pe Nicolae Grigorescu, cei de la Apa Canal testeaza presiunea la reteaua de apa. Pe strada Ion Albabei, retelele de apa si canalizare sint deja gata.

De toate pentru toti

Si in zona Stefan cel Mare - Berea Sibiului, SC Scamoter SA si SC Comtram SA au inceput lucrarile. Asfaltarile, reabilitarea retelelor de apa, gaz si canalizare nu lipsesc nici din acest pachet de strazi. Pe strazile Ion Creanga si Galileo Galilei, constructorii lucreaza la asternerea stratului de fundatie din balast si piatra sparta.

Pe Podgaru reteaua de apa este gata, insa nu si cea de canalizare. De la sfirsitul lunii trecute, cei de la E.ON Gaz se straduiesc sa-si reabiliteze reteua proprie. Tot in cadrul acestui pachet, pe strada Simion Mehedinti, reteaua de gaze a fost modernizata si se lucreaza, in prezent, la bransamentele retelei de apa. Si pe strada Urlea se repara retelele de apa si se executa bransamentele.

In aceste zile, firmele constructoare se pregatesc sa astearna stratul sistemului rutier.