Rezultatele elevilor clujeni la cea de a doua sesiune a tezelor nationale cu subiect unic pe tara au fost mai slabe decit la prima sesiune. 17,7% este procentul de promovabilitate a elevilor clujeni de clasa a VII-a, cel mai slab din tara.

Pe ultimul loc

93 de elevi clujeni s-au inscris la sesiunea speciala a tezelor cu subiect unic la nivel national, care a avut loc la sfirsitul saptaminii trecute. Doar 17,7% dintre acestia au reusit sa obtina note peste 5, Clujul fiind judetul cu cea mai mica promovabilitate din tara la sesiunea speciala a tezelor cu subiect unic.

Sesiunea speciala a fost destinata elevilor care au absentat la prima sesiune a tezei cu subiect unic la Matematica, din data de 4 mai. Potrivit reprezentantilor Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, concluziile finale privind rezultatele la tezele cu subiect unic vor fi formulate dupa incheierea perioadei de derulare a acestora.

Elevii clujeni nu au avut o promovabilitate foarte mare nici la prima sesiune a tezelor nationale cu subiect unic, putin peste 50% dintre acestia obtinind note mai mari de 5.

Tezele au fost trecute in catalog, media acestora reprezentind 25% din media generala a unui elev de clasa a VII-a.

Premiera pentru elevi

Tezele cu subiect unic pe tara au reprezentat o premiera pentru elevi. Acest lucru este, in opinia reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Cluj, si unul dintre motivele pentru care rezultatele elevilor clujeni, si nu numai, nu au fost foarte bune.

La tezele cu subiect unic din luna mai, cele mai slabe rezultate au fost obtinute la teza cu subiect unic de la Matematica, cea care a fost si prima. Cadrele didactice considera ca, din cauza virstei, elevii nu au facut fata emotiilor.

Tezele au fost trecute in catalog, media acestora reprezentind 25% din media generala a unui elev de clasa a VII-a.