Postul de adjunct al sefului IPJ Cluj pe probleme de ordine publica va fi ocupat de comisarul-sef Aurel Barlutiu, care a obtinut punctajul cel mai mare la concurs, 8,43.

Functia de adjunct al sefului Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Cluj, Ioan Pacurar, a fost cistigata, prin concurs, de comisarul-sef Aurel Barlutiu. Fostul sef al Serviciului de Ordine Publica din cadrul IPJ Cluj a obtinut media cea mai mare, 8,43.

Acesta a concurat cu alti trei politisti pentru noua functie: comisarul Alexandru Muresan, seful Politiei Rutiere Cluj, comisarul Zaharia Ciorba, seful Sectiei II de Politie Cluj, si comisarul Ion Trofin, adjunct-sef la Politia Municipiului Turda.

Barlutiu a sustinut, alaturi de ceilalti concurenti, o proba eliminatorie constind in utilizarea computerului, un examen de limba straina, un test scris, iar pe linga acestea a fost supus unui interviu si unei prezentari de proiect managerial. Pina ieri la ora 18, data limita de depunere a contestatiilor, nici unul dintre cei patru politisti nu contestase rezultatele concursului.

Barlutiu vine in noua functie de adjunct al sefului IPJ Cluj pe probleme de ordine publica dupa ce a lucrat in acest domeniu la IPJ Cluj 7 ani. Postul este vacant din 11 aprilie, dupa ce comisarul-sef Marcel Bontidean a promovat pe functia de adjunct la Politia de Frontiera Timis.

Coincidenta sau nu, Bontidean a eliberat fotoliul de adjunct la IPJ Cluj imediat dupa ce a fost sanctionat de Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) pentru imixtiune in activitatea unui politist.