Capitala Culturala Europeana continua sa atraga turisti de rang inalt. Dupa ce, saptamina trecuta, a fost vizitata de delegatiile UNESCO si a OSCE, vineri este rindul ambasadorilor sa respire aer de Sibiu.

Nu mai putin de 48 de sefi ai misiunilor diplomatice acredidate in Romania se vor opri, pentru trei zile, in Sibiu. Oficialii sint asteptati la sediul Prefecturii, unde vor fi intimpinati ca la carte de prefectul Ion Ariton, de primarul Klaus Johannis, dar si de presedintele Consiliului Judetean, Martin Bottesch.

Potrivit programului anuntat de Ministerul Afacerilor Externe, dupa intilnirea cu autoritatile locale, ambasadorii straini sint invitati sa admire centrul istoric al Sibiului. Simbata este o zi mai incarcata. Inca de la primele ore ale diminetii, oficialii vor fi prezenti la Rectoratul Universitatii „Lucian Blaga", unde vor fi intimpinati de rectorul Constantin Oprean.

Citeva ore mai tirziu sint asteptati la sediul firmei Scandia. Duminica, ambasadorii vor pleca spre Brasov, nu insa inainte de a vizita Biserica fortificata din Biertan.

Unde vor sta ambasadorii?

"Ambasadorii, oaspetii primarului Johannis, sint si oaspetii nostri", anunta omul de afaceri Ilie Carabulea, intr-un discurs rostit la inaugurarea luxosului Ramada. Pe de alta parte, Felicia Ciurus, directoarea hotelului, vine sa contrazica declaratiile patronului Carabulea. „Din cite stiu eu, ambasadorii nu vor fi cazati la noi. S-ar putea sa fie cazati la Imparatul Romanilor.

Ne-am fi bucurat sa vina la noi, ar fi fost chiar printre primii oaspeti ai hotelului", a marturisit Felicia Ciurus, directoarea hotelului Ramada. Daca oficialii au de ales in ceea ce priveste variantele de cazare, simplii turisti prinsi in forfota Capitalei Culturale abia gasesc un loc de cazare.

De la cultura, la afaceri

Ambasadorii nu se opresc in Sibiu doar de dragul orasului sau al evenimentelor culturale care se revarsa pe strazi. Pentru ca nu doar prestigiul de Capitala Culturala Europeana atrage ospetii ca un magnet, ci si posibilele oportunitati de investitii. Astfel, simbata, ambasadorii vor iesi citeva ceasuri din centrul istoric si vor merge aproape de malul Cibinului, la sediul firmei Scandia.

Sosirea delegatiei a fost anuntata si de reprezentantii firmei sibiene. „Aproximativ 50 de sefi ai misiunilor diplomatice de pe toate continentele vor fi prezenti, vineri dimineata, la sediul fabricii Scandia.

Ambasadorii s-au aratat interesati sa afle cit mai multe despre obiectivele economice ale Sibiului si, implicit, despre compania Scandia", a precizat Anca Frumusani, PR Executive Pleon Graffiti, firma de comunicare a celor de la Scandia Sibiu.