ISU - riscuri de situatii locale. Profesionalizare, testare personal. Teren scoala Campina! Indescifrabil Floresti. Indescifrabil Jandarmi. Nervozitate politica - reflex. Atac de panica la pierderea puterii. Alcool/accident < 50km/h. Calificativ primit, PNL documentatie, PD, detectoare radare. Parcuri industriale Crangul lui Botis, multiplicare la nivelul comunelor.

Imobiliar Barcanesti 400 mil euro. Turism Valea Prahovei, rural, absorbtie FEC, Valea Doftanei, Cheia,

Retele Distrigaz”.

Cu aceste notite s-a prezentat Cristian David, ministrul Administratiei si Internelor din Romania, la conferinta de presa de la Ploiesti, eveniment ce a urmat unor “ample discutii”, “evaluari”, si “analize cu sefii de arme din subordine, prefect si presedintele Consiliului Judetean”.

Timp in care a facut si doua-trei dezacorduri: “plata care nu s-au materializat ... poate sa apara probleme”. Asa, ca sa se potriveasca cu look-ul: cravata mov la costum negru, gel in par (sau “muci in freza”, cum zicea Tariceanu de Boureanu), verigheta tip ghiul.

Nu ne-a spus mare lucru, nici despre prefect, nici despre seful IJP, desi toata lumea stia ca a venit sa-i cunoasca pe cei cu care o sa-i inlocuiasca pe cei doi.

Analizand limbajul si mesajul ministrului David, pe numele lui de necasatorit Troaca, am ajuns la concluzia ca este usor incompetent. Raspunde in prima zecime de secunda la o intrebare, ca si cum ar sti pe de rost raspunsul, dar continutul acestuia demonstreaza contrariul. Foloseste din plin efectul “gargara” si adora limba de lemn.

Doar doua exemple: “in masura in care se termina evaluarea, vom lua masuri... discutam din punct de vedere al unei calibrari pe masura necesarului local”. Cam atat cu si despre Cristian David. Sper sa nu ajunga in manualele de istorie.