Normal, l-au refuzat, si la fel de normal, ca au bani, au pus-o de-un sediu de sute de metri patrati, la etajul trei al Casei Modei, chiar in coasta lui Calota.

Prostia lor, insa: au pus si un mesh (pentru necunoscatori, mesh = reclama de mari dimensiuni, de obicei, din panza) pe cladire, mare si frumos, din care rade la oameni insusi Razboinicul Luminii. Ori, asa ceva, pentru Emil Calota, este de neacceptat, mai ales ca baietii de la PNG isi vor mobila sediul cu rahaturi de pefele, facute, ati ghicit, la alta fabrica de mobila decat Julia Design.

Normal, a inceput circul. PNG a cerut aviz sa puna mesh-ul. Comisia de Urbanism a zis pas, pentru ca cererea trebuia facuta de proprietarul cladirii, Modexim. Penegistii au lasat mesh-ul la locul lui, Primaria a notificat Modexim, dupa care a anuntat ca va amenda chiriasul turbulent, adica PNG Prahova, pentru ca mesh-ul e electoral, nu de sediu de partid.

Logic, de la partid n-a venit nici o reactie, ca astia ai lu’ Gigi au tupeu, egzact ca sefu’! In loc sa dea mesh-ul jos, penegistii au contribuit si ei cu 8.000 de semnaturi pentru ca PD sa castige serviciul de salubritate in Ploiesti (adica pentru campania “Licitatie Pentru Un Oras Curat”). Si, pac-pac!, a venit amenda de la Primarie: 300 de milioane de lei vechi.

O caruta de bani, in conditiile in care o firma care comite aceeasi greseala plateste cam 15 milioane...

La acest moment, la PNG s-a facut un pic de liniste, pentru ca sefu’ plateste el tot ce trebuie la partid, numai amenzile nu. Asa ca au rulat mesh-ul pe cladire, pana la finalizarea ostilitatilor.

Dar cine sa anticipeze ca o sa fie vijelie in week-end-ul cu Zilele Ploiestiului? Nimeni, nici macar trimisii lui Jiji in giudet! Si, uite asa, sambata, 9 iunie, Becali se radea iar la popor! Ca sa vezi mana lui Dumnezeu! De teama amenzii insa, penegistii au vrut sa stranga iar mesh-ul, dar, cum n-aveau cheie de la terasa cladirii, Razboinicul a ranjit si duminica la ploiesteni.

De luni insa, Jiji nu mai rade. Iar penegistii din povestea noastra, daca n-au murit, traiesc si azi si pregatesc o ancheta despre mesh-urile ilegale din Ploiesti, montate fara probleme de firma aia care a dat panouri gratis si la PNL, si la PSD, si la PD, cand cu referendumul. Ca trebuie sa scape cumva de amenda aia record. Ma rog (de fapt, cred ca ei se roaga), macar de o parte din ea...

Muhammad BecAli