Asa cum a promis saptamina trecuta, Eugen Mitea a inceput sa deschida usile deconcentratelor. Liberalul nu a trecut numai pe la colegii de partid, ci si pe la cei care prefera alte culori politice.

Eugen Mitea a trecut, luni, pe la sediul Directiei de Munca, Solidaritate Sociala si Familie. Unde a dat peste un director cu convingeri democrate. Liderul liberalilor sibieni nu i-a cerut acestuia un raport de activitate, asa cum anunta saptamina trecuta. I-a propus insa acordarea de sprijin, in caz de nevoie.

„Domnul Mitea a fost luni la mine si mi-a spus ca ofera institutiei sprijinul dinsului la nivel guvernamental. Mie, personal, nu mi-a cerut sa-i prezint nici un raport de activitate. Chiar daca mi-ar fi cerut asta, eu nu am niciun drept sa-i prezint dinsului un raport. Si nici dumnealui nu este indreptatit sa mi-l ceara.

Institutiile deconcentrate colaboreaza cu Prefectura, politicul nu are nici un amestec", a precizat Vasile Duca, directorul Directiei de Munca, Solidaritate Sociala si Familie Sibiu.

Cu hirtiile pe masa

Doar Eugen Mitea isi stie intentiile cu privire la sefii de deconcentrate. Daca de raportul lui Vasile Duce nu are nevoie, se pare ca cele care provin de la liberali ii sint necesare. In delaratiile sale, Eugen Mitea sustine ca ii va trata in mod egal pe toti directorii de descentralizate, indiferent de culoarea politica pe care o prefera.

Ilie Mitea, directorul Oficiului pentru Protectia Consumatorului are deja toate hirtiile pregatite. „Voi prezenta raportul institutiei domnului Eugen Mitea, poate chiar luni dimineata. E o sinteza de un an si jumatate, un raport pozitiv pe care nu vad de ce nu i l-as da. Oricum, activitatea mea este una publica, nu am nimic de ascuns", a anuntat, ieri, Ilie Mitea, directorul OPC Sibiu.

Aparare

Desi Mitea si-a luat declaratiile in serios si a inceput sa viziteze sefii de deconcentrate, liderul organizatiei municipale a PNL, Dragos Dicu, sustine ca discutiile cu directorii nu sint axate pe verificarea acestora, ci au in vedere respectarea programului de guvernare liberal. Potrivit lui Dicu, PNL nu vrea sa controleze directorii de deconcentrate, ci sa le intinda o mina de ajutor.

„Intentia lui Eugen Mitea s-a inteles gresit. Nu se urmareste o evaluare a functionarilor publici, pentru a primi un calificativ. Ca partid, dorim sa vedem stadiul programului de guvernare, pe care PNL incearca sa-l respecte", a spus Dragos Dicu.

Argumente liberale

Proaspatul lider al organizatiei municipale nu intelege de ce colegii din alte partide, mai ales cei democrati, sint deranjati de intentia presedintelui interimar al PNL. Prin vocea senatorului Nicolae Neagu, democratii sibieni i-au cerut lui Mitea sa specifice cu ce drept stirneste controale in institutiile descentralizate. „Nu s-au facut presiuni politice in deconcentrate.

Trebuie vazut unde sint probleme si acestea trebuiesc rezolvate. Noi chiar vrem sa dam o mina de ajutor. Aspectul politic tine de guvernare, nu de un anumit director politic. Evaluarea propriu zisa a acestora e de competenta ministrilor sau secretarilor de stat", a explicat Dragos Dicu.

Liberalul a adaugat ca, de fapt, nu ar trebui sa existe niciun scandal, pentru ca actiunea lui Eugen Mitea este una care vrea sa vina in ajutorul institutiilor, fara a avea conotatii politice.