Furtuna de simbata dimineata a lasat urme impresionante in Sibiu. In mai putin de o ora, 25 de localitati si doua cartiere ale orasului au ramas fara energie electrica. Vintul puternic a ranit o femeie si a produs nenumarate pagube materiale.Copacii si stalpii cazuti pe soseleau ingreunat sau chiar au blocatcirculatia rutiera pentru ore intregi.

Dupa zile intregi de canicula. furtuna a izbucnit in dimineata zilei de simbata, cu vint puternic, descarcari electrice si rafale abundente. Inca de la primele ore ale diminetii, sute de familii din 25 de localitati sibiene au ramas fara energie electrica. Nu mai putin de sase linii de alimentare de medie tensiune au fost afectate de conditiile meteorologice.

Fara curent au ramas si sibienii din doua cartiere ale orasului. „In municipiul Sibiu, a fost declansata partial o linie de medie tensiune, care a afectat o parte a cartierelor Hipodrom si Ciresica. In cursul zilei de simbata, echipele Electrica s-au deplasat pe teren pentru remedierea avariilor", a precizat Dorin Teodorescu, purtatorul de cuvint al Prefecturii.

Furnizarea energiei electrice s-a reluat in resedinta de judet abia la orele amiezii. O parte din reteaua electrica de alimentare a comunei Rasinari a avut de suferit.

Au zburat acoperisurile

Din cauza vintului puternic, Facultatea de Stiinte de pe strada Ion Ratiu a ramas fara acoperis. Tabla a cazut pe trotuarul din preajma cladirii, insa fara a rani pe cineva. „Nu au fost persoane ranite, datorita faptului ca strada nu era circulata la acele ore.

Echipele de interventie s-au deplasat rapid la fata locului pentru a remedia situatia", a spus locotenent-colonelul Ioan Faur, seful Inspectoratului de Urgenta Sibiu. In aceeasi zona, vintul a reusit sa smulga si citeva tigle. Acestea au avariat mai multe masini. Acoperisuri au zburat si de pe un bloc din orasul Cisnadie. O femeie a fost ranita si transportata de urgenta la spital.

Potrivit reprezentantului ISU, in prezent, femeia se afla in afara oricarui pericol. Si in cartierul Vasile Aaron din Sibiu a fost distrus acoperisul unui bloc, insa incidentul nu a provocat decit pagube materiale.

Asediul flacarilor

Descarcarile electrice au provocat trei incendii, insa nici o viata nu a fost amenintata de flacari. Primul incendiu a avut loc in localitatea Cisnadie, in apropierea fostei fabrici Bumbacul. Flacarile s-au aprins si in fosta tabara de copii din Saliste, dar si in cartierul sibian Cedonia, linga o centrala termica dezafectata. „Din fericire, incendiile au fost localizate la timp.

Pentru stingerea incendiului din Saliste a fost nevoie de patru autospeciale. Nu s-au inregistrat persoane ranite, iar, deocamdata, pagubele materiale nu au fost inca estimate", a spus Ioan Faur. Vintul puernic si trasnetele nu au ocolit nici drumul dintre Sibiu si Rasinari. Citiva copaci smulsi din radacina au cazut peste liniile electrice si de tramvai.

Copaci au cazut si pe DN1, intre Vestem si Bradu. Si reteaua de canalizare din oras a facut fata cu greu de pe urma ploii abundente, insa nici un cartier nu a fost inundat.

Drumuri blocate

Furtuna a culcat la pamant cativa copaci, din zone diferite ale orasului. Crengile rupte de vint au mai putut fi vazute si duminica pe aleea paralela cu strada Cetatii, pe strada Negoi si pe drumul spre Rasinari.