Un public nu foarte numeros, alcatuit majoritar din plasticieni, a participat sambata dimineata la ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa al UAD cunoscutului regizor de teatru si opera Andrei Serban.

"Universitatea noastra a mai acordat acest titlu unor personalitati europene, dar atunci cand putem s-o facem pentru cineva din Romania, bucuria noastra este cu atat mai mare", a spus rectorul UAD, Ioan Sbarciu, in deschiderea ceremoniei.

Andrei Serban s-a declarat placut surprins de evenimentul la care participa, marturisind ca a aflat de el destul de recent. "Clujul e foarte generos cu mine in privinta titlurilor de Doctor Honoris Causa" a remarcat regizorul, care a primit, vara trecuta, acelasi rang academic din partea Universitatii "Babes-Bolyai".

"Ce inseamna sa onorezi o cauza? Inseamna sa te ridici la nivelul unei asteptari", si-a inaugurat Andrei Serban discursul, care a fost un fel de "carte de vizita" personala. El si-a expus crezul artistic, cel al punerii continue de intrebari, al cautarii perpetue.

Andrei Serban a primit titlul de Doctor Honoris Causa al UAD pentru "meritul in evolutia artei teatrale".

Cu acelasi prilej, conducerea UAD a acordat o diploma lui Martin Ragouin, rector al Universitatii din Groningen (Olanda) si fost presedinte al Ligii Europene a Institutelor de Arta.