Locuitorii din judetul Vaslui au inceput sa sacrifice sau sa vanda animalele din gospodarie pentru ca nu le mai pot asigura hrana. Acest lucre se intampla deoarece aproximativ 95% din pasunile din judetul Vaslui sunt afectate de seceta.

Reprezentantii Unitatii pentru Ameliorare si Reproductie in Zo¬otehnie (UARZ) filiala Vaslui considera ca, din cauza lipsei de furaje, numarul de taurine risca sa scada ingrijorator.

"Lumea de la sate a inceput sa sacrifice animalele sau sa le vanda pe nimic, fiindca, in mare parte, sistemul de pasuni este distrus.

Problema este ca un procent de aproximativ 50% din zootehnia vasluiana produce numai pentru nevoile proprii, ceea ce inseama ca o mare parte dintre cei 470.000 de locuitori ai judetului isi completeaza veniturile in urma practicarii acestei agriculturi de tip familial", a afirmat directorul UARZ Vaslui, Attila Miklos.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Vaslui inventariaza, prin comitetele locale de voluntari, situatia bazei furajere din localitatile rurale.

Pentru a putea controla fenomenul autoritatile judetene au in vedere achizitionarea furajelor necesare din judetele neafectate de seceta. Din estmarile realizate in judetul Vaslui trebuie asigurate furaje pentru 68.000 de taurine si 307.000 de ovine.