Investitorii arabi se dovedesc tot mai interesati de piata terenurilor din judetul nostru. Ei prefera zonele intravilane din statiunile de pe Valea Prahovei, dar si terenuri agricole pe care sa construiasca cartiere rezidentiale sau complexe comerciale. In aceste conditii, preturile terenurilor au crescut de mai multe ori in ultimii ani, iar cresterea s-ar putea mentine si in cursul anului acesta.

Pretul terenurilor intravilane din judetul nostru a crescut foarte mult in ultimii doi ani, cu procente intre 80 si 250 la suta, se arata intr-un raport de prognoza imobiliara, dat publicitatii la finele saptamanii trecute. Specialistii spun ca tendinta de crestere va fi simtita si in acest an, cand se estimeaza ca pretul terenurilor va urca cu 30 de procente.

Terenurile de pe Valea Prahovei sunt disputate intre arabi si investitorii romani. De ani buni, afacerea cu terenuri s-a dovedit a fi extrem de profitabila, atat pentru romanii cu bani, cat mai ales pentru investitorii straini, care s-au imbogatit in urma acestor tranzactii.

Cetatenii arabi au gasit, se pare, o sursa uriasa de castig, cei mai multi investitori preferand zonele limitrofe Ploiestiului sau Valea Prahovei.

Acestia sunt interesati si de suprafetele agricole, pe care le cumpara cu aproximativ 500 euro/hectar si incearca sa le comaseze pentru a construi ulterior cartiere rezidentiale. Asa s-a intamplat la nivelul Ploiestiului, unde firma siriana Triumf Construct a demarat constructia unui cartier rezidential de 14,3 milioane de euro.

De asemenea, statiunea Sinaia a atras doua investitii imobiliare de pe Valea Prahovei. Dupa ce o firma din Israel a demarat constructia a trei blocuri de lux, cu 156 de apartamente, in cartierul Platou Izvor, o companie turca negociaza cu administratia o afacere imobiliara de anvergura.

Pe o suprafata de circa 7.200 de metri patrati, in zona fostei fabrici Carbonit, care apartine domeniului privat al orasului, s-ar putea ridica un ansamblu rezidential de blocuri, cu 180 de apartamente, investitie de peste 12 milioane de euro.