Doua profesoare din Prahova s-au mutat, pentru o scurta perioada, la NASA. Deplasarea a fost posibila in baza unui program Space and Rocket Center din Huntsville, Alabama, care a facut traditie din organizarea unor traininguri pentru profesori de matematica-fizica.

Magdalena Georgescu (foto), inspector scolar, a aplicat pentru prima data la programul Space Academy for Educators 2007 anul trecut, iar in primavara aceasta a fost anuntata ca a fost acceptata. In prezent, prof. Georgescu se pregateste sa petreaca o saptamana la NASA, dupa ce colega sa, Tatiana Pana, tocmai s-a intors dupa o experienta similara.

Anul acesta au fost organizate doua astfel de traininguri la care in total au participat noua profesori romani. Tara noatsra a ocupat, ca reprezentare, locul al treilea, dupa SUA si India. Romanii au fost liderri, insa, la capitolul aplicatii.

Un profesor oradean, aflat la a doua experienta de acest fel, a fost acceptat pentru cel de-al doilea nivel al programului, care se desfasoara la Cape Canaveral.