Dupa un sezon in care echipele sibiene s-au zbatut in mediocritate, fotbalul reinvie in orasul de pe Cibin. Reprezentantii municipalitatii au decis sa acorde mai multa atentie sportului rege. Coincidenta sau nu, la fel ca-n 2003, cu un an inainte de alegeri.

In acest moment, FC Sibiu, echipa retrogradata in liga a patra, este pe punctul de a semna un contract de fuziune cu o echipa din liga secunda. Nu inainte de a parafa o intelegere cu Soda Ocna Mures, in urma careia si-a asigurat un loc in liga a III-a.

FC Sibiu este pe punctul de a face un mare salt in fotbalul romanesc. Conducerea formatiei sibiene este in discutii avansate cu doua formatii de liga a II-a, pentru a semna un contract de fuziune.

Una dintre formatii este Juventus Bucuresti, iar cealalta, asupra careia oficialii sibieni au tinut sa-i pastreze „la secret" numele, evolueaza in seria Ardeal „Sintem in discutii foarte avansate cu o echipa din liga a II-a. Deocamdata nu dorim sa facem nimic public, pina in momentul in care vom semna actele cu respectiva formatie.

Oricum, daca este sa parafam un contract, indiferent de liga in care vom juca, obiectivul nu poate fi altul decit promovarea. Se doreste ca Sibiul sa aiba din nou echipa de top in lumea fotbalului" , spune viceprimarul Eugen Mitea, membru in Consiliul de Administratie al FC Sibiu.

Cinci variante

Declaratiile lui Mitea sint confirmate si de Cristi Marinescu, fostul investitor al celor de la Atletic, care este pe punctul de a deveni membru in Consiliul de Administratie al celor de la FC Sibiu. „In momentul de fata avem deschise cinci discutii. Doua formatii sint din liga a II-a, iar celelalte trei sint in esalon inferior.

Urmeaza ca, in scurt timp, sa ne hotarim sa vedem cu cine batem palma. Toata lumea ar vrea sa jucam in liga a II-a, dar trebuie sa analizam si daca avem puterea de a face performanta in acest esalon. Oricum, fotbalul sibian va reinvia", prevesteste Marinescu.

Varianta Soda

In cazul in care FC Sibiu nu va bate palma cu o echipa din esalonul secund, conducerea formatiei de pe Cibin are pregatita o varianta clara. Duminica, oficialii formatiei sibiene au batut, deja, palma cu cei de la Soda Ocna Mures. Varianta este confirmata chiar de oficialii formatiei din Ocna Mures. „Le-am lasat citeva zile statutul clubului pentru a-l studia.

In anul competitional 2007-2008, Soda Ocna Mures va juca la Sibiu, sub aceasta denumire si apoi se va schimba numele. M-am gindit in primul rind la jucatori, sa nu ramina pe drumuri. Personal n-am cistigat mare lucru, decit faptul ca nu voi mai da cele 250 de milioane de lei in fiecare luna echipei de fotbal", spune Marin Bacu, finantatorul formatiei din Ocna Mures.

Cu jucatori cu tot

Potrivit reprezentantilor ambelor formatii, in cazul in care FC Sibiu si Soda Ocna Mures vor batea palma pentru colaborare, gruparea de pe Cibin va prelua nu numai locul in liga a III-a, ci si o parte dintre jucatori. Astfel, printre cei vizati se numara jucatorii Ov. Barna, Ratiu, A. Gabor, Pereat, N. Popa, Gherman, Ad. Rasnita, Gh. Medrea, Olar si Marginean.

„Este o varianta destul de buna de a lua echipa cu jucatori cu tot. Cu ceea ce au ei in lot si cu ceea ce mai completam noi, s-ar putea sa alcatuim un lot competent, cu care sa putem emite pretentii. Si daca e sa jucam in liga a III-a, obiectivul clar va fi promovarea. Pentru noi va fi bine daca vom avea un schelet de echipa gata cladit.

Vom vedea cum vor decurge toate discutiile", spune Werner Keul, fostul vicepresedinte al formatiei FC Sibiu.

AS Cisnadie, in liga a III-a

Dupa ce a ratat promovarea in liga a treia, pierzind meciul de baraj la penalti, AS Cisnadie a ajuns, totusi, in liga a treia. Ieri, conducerea formatiei din Cisnadie a semnat actele chiar cu cei de la Kozara, pentru a le prelua locul in esalonul al treilea. „Am semnat contractul cu cei de la Kozara. Am vrut sa facem un pact cu cei de la Atletic, dar ei ne-au cerut prea multi bani.

Ne-am orientat spre alte echipe, iar la Kozara am gasit intelegere. Sintem foarte fericiti ca am reusit aceasta tranzactie. Am plecat pe un drum, iar daca ar fi fost sa mai stam un an in liga a patra era cam mult. Acum, nu avem ce face decit sa mergem mai departe. O sa incercam sa facem un lot valoros si sa ne mentinem in liga a III-a.

Va fi greu, dar avem incredere ca putem face treaba buna in aceasta formula", spune Gheorghe Huja, viceprimarul orasului Cisnadie si unul dintre conducatorii formatiei.

Jan Gavrila, la Cisnadie

Trecerea formatiei din Cisnadie in liga a III-a a fost un factor decisiv in ceea ce priveste raminerea lui Jan Gavrila la cirma echipei. Tehnicianul spune ca vrea sa faca performanta, iar lotul depinde in mare masura de bugetul formatiei. „Va trebuie sa ne intarim. Jucatori buni ar fi, dar totul depinde de banii pe care-i vom avea la dispozitie.

Probabil, vom incerca sa aducem jucatori mai ieftini, sau daca s-ar putea gratis. Primul obiectiv este mentinerea in liga a treia. Daca se poate mai mult, nu cred ca ne vom da la o parte. Oricum, ma bucur mult ca AS Cisnadie va juca in liga a III-a, pentru ca oamenii de aici chiar vor sa faca performanta", spune Gavrila.

Cu buza umflata

Chiar daca a fost in pole-position pentru a face fuziunea mai intii cu FS Sibiu si mai apoi cu AS Cisnadie, singura formatie care a avut de pierdut a fost Atleticul. Din cite se pare, motivul pentru care ambele variante de fuziune au picat a fost faptul ca cei doi actionari ai gruparii, Dragos Nastase si Cristi Gecui, au solicitat prea multi bani pentru a parafa tranzactia.

„Cei de la Atletic au solicitat o suma prea mare pentru a se face fuziunea. Au crezut ca era singura varianta. Acum, prin aceasta miscare, le-am demonstrat ca se insala. Oricum, si-n afara de Soda, mai exista si alte doua variante de rezerva. Acum, n-au decit sa-si tina locul si sa faca rost de bani pentru a supravietui", spune Keul.

Eugen Mitea l viceprimarul Sibiului

„Pina miercuri vom sti in ce esalon va juca FC Sibiu in sezonul urmator, dar, cu siguranta, acesta nu va fi liga a IV-a. Dupa aceea vom stabili si numele antrenorului care va conduce echipa in sezonul viitor"