ADMINISTRATIV

Noutati in planul de dezvoltare a Timisoarei. Urbanistii timisoreni folosesc doua imagini, furnizate de un satelit rusesc si unul francez, cand fac planuri privind extinderea orasului ori stabilesc zonele de impozitare.

Imaginile sunt folosite si ca probe in instanta in procesele declansate impotriva celor care si-au ridicat constructii ilegale in oras.Romania Libera

Afacerea Elecon, pe masa CL Arad. Unul dintre punctele fierbinti ale sedintei din aceasta saptamana il reprezinta proiectul referitor la cunoscutul proces penal Elecon.

Consilierii locali sunt chemati de Opozitie sa se constituie parte civila in cauza.

Anchetatorii DNA au descoperit modul in care peste cinci hectare de teren, aflat in zona fostei fabrici de zahar din Arad, a ajuns in proprietatea unei firme din Timisoara, contra unui pret foarte mic.

Printre cei implicati in tranzactia dubioasa figureaza SC "Elecon" SRL, o firma care a sponsorizat filiala PD in campania electorala din 2004.

Pe la Parchet au trecut aproape toti consilierii locali, in frunte cu primarul Gheorghe Falca, finul de cununie al presedintelui Traian Basescu. Cei anchetati au incercat sa minimalizeze efectele acestei tranzactii prin care "Elecon" a obtinut un profit de doua milioane de euro, banii care puteau intra in visteria Primariei.

Firma este banuita ca ar fi castigat cateva milioane de euro prin cumpararea unei parcele de cateva hectare la un pret foarte mic, pe care ulterior l-a vandut contra unei sume mult mai mari, unei societati din Timisoara.Arad Online

Avertismente date consiliilor locale.In judetele Caras-Severin si Timis, specialistii de la Inspectoratele pentru Situatii de Urgenta (ISU) au trimis avertismente consiliilor locale pentru ca cetatenii sa nu mai dea foc vegetatiei in aceasta perioada caniculara.

Spre exemplu, in Timis, sambata si duminica pompierii timiseni au intervenit de 9 ori pentru stingerea unor incendii izbucnite la vegetatia uscata.24 Ore Resitene

Centrul Aradului se muta. Actualul centru al orasului va ramane doar un centru istoric, in timp ce administratia se va muta pe terenul actualei fabrici de vagoane.

Centrul financiar si comercial al orasului se va muta din zona Bulevardului Revolutiei, o zona cu iz istoric, unde sunt multe cladiri monument, in zona in care acum se afla Astra Vagoane.EvZ Vest

ANCHETE

Chiriasi in propriul spatiu. Sindicalistii platesc chirie in propria lor casa. Se intampla la Timisoara, unde mai multe spatii din Casa Sindicatelor au fost inchiriate. Momentan, in Casa Sindicatelor din Timisoara isi desfasoara activitatea mai multe firme si chiar o biserica protestanta.

Presedintii sindicatelor care au in subordine cladirea sustin insa ca totul se intampla pentru bunul mers al organizatiilor lor.Cronica de Sud Vest

SPORT

Doliu in judo-ul aradean. Cunoscutul antreonor de judo Gabriel Pfaffenrath a incetat din viata in urma unui accident rutier. Pe ultimul drum i-au fost alaturi colegi, mari glorii ale judo-ului romanesc, dar si elevii pe care i-a pregatit si i-a lansat spre marea glorie. Informatia de Arad

Poli - o echipa bine organizata. Tehnicianul formatiei italiene, AC Fiorentinei, Cesare Prandelli, a declarat la finalul meciului cu Poli, ca acest joc a fost un test util pentru echipa sa. Mai mult, antrenorul lui Mutu a laudat echipa antrenata de Dusan Uhrin jr.

Meciul s-a terminat cu un scor de 1-1.Timis Online