Canicula prelungita pe care trebuie sa o suporte prahovenii a provocat, dincolo de disconfortul termic, si o criza de apa imbuteliata si bauturi racoritoare. Oamenii se calca in picioare in supermarketuri de unde cumpara apa cu baxurile. Daca apa se terimna, atunci nebunia se muta la standul cu sucuri.

La primele ore ale diminetii sau seara tarziu, ploiestenii merg la cumparaturi. Pe vreme cu temperaturi caniculare, principalele produse din carucioare sunt baxurile de apa imbuteliata si racoritoarele. Oamenii prefera sa-si faca aprovizionarea de la supermarket pentru ca e mai ieftin decat la magazinele de cartier. Insa si in supermarketuri si la magazine stocurile de apa sunt la limita.

Luni seara, la supermarketul din Bulevardul Republicii nu era de gasit nici macar o sticla de apa. Cum nici la cel de la Km 6 situatia nu este mai buna, ploiestenilor nu le ramane decat sa bea apa de la robinet. Potrivit reprezentantilor marior supermarketuri, producatorii nu mai fac fata cererii uriase venite din partea comerciantilor.

Liniile de imbuteliere merg non-stop si totusi apa este din ce in ce mai rara. Reprezentantii magazinelor spun ca vanzarile au crescut cu 50% fata de saptamana trecuta. Si asta mai ales de cand institutiile si firmele au inceput sa dea angajatilor apa.

Pe de alta parte, magazinele resimt si ele restrictiile de circulatie impuse transportatorilor, care afecteaza serios ritmul in care sunt aprovizionate magazinele. Baxurile cu apa minerala sunt transportate in camioane mari, care nu mai au voie sa circule decat noaptea. In aceste conditii, cei care vin sa cumpere apa minerala reusesc, cu greu, sa-si procure o sticla de suc.