Tinerii britanici au cam dat peste cap planurile suporterilor sibieni pregatiti pentru cel mai lung meci de baschet din istorie. Vechiul obiectiv, de 72 de ore a fost sters cu buretele. Cel mai probabil, echipa de organizare a recordului mondial nu va stabili un nou target ci jucatorii vor incerca sa joace cat mai mult peste cele 72 de ore.

Regrupati, suporterii CSU si-au revenit rapid din emotia vestii ca recordul a fost doborat. Pregatiti pentru a juca 72 de ore, cei peste 50 de tineri angrenati in depasirea acestui record mondial au stabilit ca vor depasi granita impusa de britanici. Nu au stabilit care va fi perioada de timp in plus fata de recordul actual, insa cel mai probabil, stacheta va fi ridicata la pragul de 75 de ore.

Cei 24 de jucatori se afla de trei zile in cantonament in Sibiu. Au renuntat la pistele Paltinis si Cisnadioara pentru a se acomoda mult mai bine cu suprafata de joc si cu conditiile din sala. Caldura va fi una dintre cele mai mari probleme cu care se vor confrunta jucatorii sibieni in perioada doborarii recordului mondial. Tocmai din aceasta cauza, cantonamentul se desfasoara in Sibiu.

Primul antrenament dupa aflarea vestii ca recordul a fost doborat a avut loc miercuri dimineata, la ora 1. Iar acolo s-a stabilit noul obiectiv. Meciul va dura peste 72 de ore. Cat de mult inseamna peste 72 de ore se va stabili in timpul meciului, in functie de gradul de epuizare al jucatorilor. Cert este ca propunerile discutate miercuri dimineata au fost 75 de ore, 96 de ore si... 100 de ore.

„Daca vor respecta ritmul de joc si vor fi la fel de pregatiti psihic cum sunt acum, ar putea juca si o saptamana”, ii incuraja antrenorul Flaviu Stoica.

Pregatiri „administrative”

Daca in teren lucrurile par a fi suficient de bine stabilite, partea organizatorica a intrat pe ultima suta de metri. Materialele promotionale sufera acum ultimele modificari, dupa ce englezii au jucat cele 72 de ore, la fel si afisele si restul materialelor ce vor fi folosite pentru promovarea evenimentului.

Deasemenea, turele stewarzilor, medicilor si martorilor vor trebui la randul lor sa fie modificate.

Puhoi de personalitati

Cei 24 de tineri care vor juca in cel mai lung meci de baschet din istorie se vor bucura de o galerie formata din personalitati marcante ale sportului romanesc.

La gala si-au anuntat prezenta Cristian Topescu, directorul ProSport si unul dintre cei mai mari comentatori sportivi ai Romaniei, Carmen Tocala, presedintele Federatiei Romane de Baschet impreuna cu o parte a Biroului Federal si Otilia Badescu, multipla campioana la tenis de masa.

Deasemenea, reprezentantii de seama ai Sibiului nu puteau lipsi de la o asemenea manifestare, care va duce orasul in Cartea Recordurilor. La sala sunt asteptati primarul Klaus Johannis, presedintele Consiliului Judetean Martin Bottesch si multi alti sefi de institutii sibiene.

Joi, ora 18:00

„Marea Provocare”, meciul ce ar trebui sa duca Sibiul in Cartea Recordurilor, va incepe joi, la ora 18, la Sala Transilvania. Recordul va fi depasit duminica la ora 18, urmand ca intregul meci sa se incheie undeva intre noaptea de duminica si dimineata zilei de luni. Sau poate marti.

Ora de incepere a meciului a fost astfel stabilita incat la doborarea recordului sa poata participa cati mai multi spectatori.

Programul antrenamentelor din cantonament

Joi 26 iulie: - orele 09 -11

Vineri 27 iulie: - orele 18 - 20:30

Luni 30 iulie: - orele 12:30 - 14:30

Marti 31 iulie: - orele 01 - 03 dimineata. Luni spre marti noaptea.

- orele 12:30 - 14:30

Miercuri 1 august: - orele 01 - 03 dimineata. Marti spre miercuri noaptea.

Cat de cald va fi la record

Prognozele pentru perioada in care se va desfasura meciul nu sunt atat de grave pe cat se putea. Site-urile de specialitate anunta pentru ziua de 2 iulie o maxima de 25 de grade, pentru vineri 28, sambata, 4 iulie - 30 de grade iar duminica, maxima prognozata se invarte in jurul a 31 de grade Celsius.

Reguli Guinness

Pe tot parcursul meciului, jucatorii nu vor putea parasi suprafata de joc, in afara pauzelor de 5 minute la fiecare ora, care vor putea fi cumulate. In rest, ei vor fi nevoiti sa doarma si sa manance pe parchetul Salii Transilvania. In pauze, ei vor putea merge la vestiare, insa nu vor putea parasi suprafata salii in care se desfasoara recordul.

Meciul va fi supravegheat de mai multi martori, care vor certifica faptul ca meciul nu a suferit niciun fel de abatere de la regulile impuse de Guinness Book. Meciul se va desfasura dupa regulile internationale de baschet iar jucatorii vor fi supravegheati in permanenta de medici si asistenti medicali.