Consilierii locali din Campia Turzii au acceptat cu greu sa isi dea girul pentru semnarea conventiei de cooperare cu firma germana Reif Construct SRL care se ocupa de amenajarea parcului industrial din localitate. Contractul presupune ca municipalitatea sa sprijine societatea germana in initierea demersurilor necesare investitiei si emiterea in termen “rezonabil” a autorizatiilor.

In plus, prevede si preluarea infrastructurii parcului, dupa ce aceasta a fost finalizata si, implicit, administrarea si intretinerea acesteia. "Aceasta colaborare este foarte importanta, cerem sprijinul dumneavoastra pentru executia lucrarilor, respectiv inlesniri pe care orasul ni le poate face.

Dorim sa cream o infrastructura puternica si sa dezvoltam constructia de strazi si retele de utilitati, sa colaboram cu partenerii din zona. In momentul de fata, avem parteneri in marketing, contabilitate si economie din judet, care ne sustin puternic. Intentia noastra este de a implementa un sistem de lucru asemanator cu cel din Germania.

Am achizitionat terenul si drumul de acces, am investit in elaborarea unui proiect de calitate. Pana acum am reusit curatarea si eliberarea terenului de constructii, delimitarea zonei Reif si elaborarea unei strategii de marketing pentru dezvoltarea firmei.

Ne-am preocupat si de gasirea unor parteneri in Germania care sa sustina acest proiect”, a explicat Cristian Moise, directorul Reif Construct.

Reif Construct Cluj Napoca este o firma cu 450 de angajati si circa 250 de masini, cu traditie in constructia de drumuri si sosele. In prezent are o cifra de afaceri de 2 milioane de euro. Dispune de personal tehnic care, in prezent, se afla in Germania. „Am recrutat muncitori si tehnicieni din zona Campia Turzii care sunt la una din bazele noastre de perfectionare.

Acestia se vor intoarce in tara la mijlocul lunii septembrie, dupa care vom incepe lucrul la Parcul Industrial. Tot atunci vor sosi si utilajele de ultima generatie. Am reusit sa intocmim studiile arheologice si geologice aferente. Trebuie sa stiti ca acest parc va aduce avantaje municipiului Campia Turzii.

Este vorba de consolidarea situatiei economice, crearea de noi locuri de munca si atragerea de investitori care, la randul lor, sa creeze locuri de munca”, a mai completat Moise.

Intarzieri... birocratice

Democratul, Cristian Haiduc, a cerut explicatii conducerii Reif legat de intarzierile privind demararea lucrarilor la hale. „La ultima noastra intalnire ati promis ca in luna decembrie 2006 vor fi gata primele doua hale. Acum suntem in iulie si nici o hala nu e ridicata.

Carui fapt se datoreaza intarzierea si pe cand preconizati sa incepeti lucrarile la parcul industrial?”, a intrebat Haiduc. In pur spirit german, raspunsul nu a intarziat sa apara. “Noi, ca firma germana, am intampinat greutati, ne-am izbit de anumite problmele in Romania. Si pentru noi aceasta amanare a insemnat pierdere economica. Saptamana viitoare (n.r.06-12 august), primele traielere cu utilaje sosesc in parcul industrial Campia Turzii. Am semnat cateva contracte cu firme locale si vom organiza santierul. Putem incepe oricand, tinand cont ca fiecare zi de intarziere inseamna pentru noi bani pierduti. Noi preconizam ca infrastructura, canalizarea si strazile sa intre in posesia municipalitatii.

In momentul in care toata zona va fi ocupata si beneficiarii nostri vor fi prezenti, Campia Turzii va intra in posesia unei zone industriale complet dotate, pentru care firma a depus un efort financiar si pe care o preda municipiului” a argumentat Moise.

Infrastructura va trece in grija administratiei

"Canalizarea nu va ramane in proprietatea firmei. Peste ani, infrastructura va fi predata municipalitatii, iar investitorii vor plati taxele aferente intretinerii cailor de acces si a canalizarii. Noi predam infrastructura, iar Primaria va face un contract de intretinere cu fiecare din beneficiarii nostri”, a clarificat situatia Cristian Moise.