„Ce doriti?" intreaba automatul de bilete Tursib din Piata Garii, pe micul ecran monocrom. Accepta bancnote de 1 si 5 lei sau monede de 10 si 50 de bani si elibereaza, in schimb, unul, doua, trei sau patru bilete. Nu are program de opt ore, da restul corect si are intotdeauna maruntis. Aparatul produs de firma bihoreana Alien Concept S.R.L.

a avut, totusi, in scurta sa cariera, doua „concedii medicale". Oricum, pentru comoditatea pe care o ofera, conducerea Tursib il considera una dintre cele mai reusite investitii din acest an. „Automatul din Piata Garii are succes. De vreo doua saptamini i-am dat drumul si am vindut cam 7.000 de bilete pina acum.

Odata cu deschiderea statiei din Piata Garii cred ca o sa fie si mai bine, dar chiar si asa, si in zilele in care nu prea a fost circulatie s-au vindut cam 150 de bilete pe zi", marturiseste directorul general Adrian Popa, adaugind ca are in vedere punerea in functiune a unor asemenea automate si in alte zone din oras.

Programul ramine acelasi

De ieri dimineata, de la ora 5, statia Tursib de la gara a inceput sa functioneze la capacitate normala. Autobuzele si-au reluat itinerariul normal, intrerupt luni de zile din cauza lucrarilor contractate de municipalitate in zona. Iar programul mijloacelor de transport nu se va modifica in perioada urmatoare, desi sibienii s-au plins in nenumarate rinduri ca unele autobuze circula prea rar.

„Autobuzele noi intra in acelasi program. Acum mergem pe imbunatatirea calitatii transportului, si asa vara nu sint atit de multi calatori", motiveaza Popa, adaugind ca noi autobuze ar putea fi introduse pe trasee in urmatoarele doua saptamini, insa un program nou nu va intra in vigoare inainte de 1 septembrie.

Adrian Popa l director general Tursib

„Am afisat informatiile si in romana, si in engleza, si cred ca e foarte bine, pentru ca vin si strainii si pot sa ia bilete. Dar au fost doua defectiuni, din cauza ca s-au introdus bancnote indoite. Oamenii inca nu stiu foarte bine sa lucreze cu el"