Administrativ

Cinci puturi de mare adancime vor fi forate pe teritoriul judetului Calarasi. Potrivit unor informatii oferite de prefectul de Calarasi, Jenel Serban, in urma unei hotarari de guvern adoptate la sfarsitul lunii trecute, s-au alocat sumele necesare forarii a cinci puturi de mare adancime pe teritoriul judetului.

Se vor realiza 141 de foraje in toata tara, in localitati unde nu se dispune de sisteme centralizate pentru alimentarea cu apa.

Prefectul Jenel Serban a precizat intr-o recenta conferinta de presa ca cele cinci puturi vor avea o adancime de 150 de metri si vor fi forate in localitatile Razvani, Buzoieni, Sohatu, Sapunari si Radu-Voda. (Observator de Calarasi)

Bani europeni pentru drumurile din judetul Dambovita. La nivelul Consiliului Judetean Dambovita s-a finalizat documentatia pentru obtinerea de finantare din Fondul Solidaritatea al Uniunii Europene,

Documentatia a fost depusa la Ministerul Internelor si Reformei Administrative. (Dambovita)

Un milion de lei pentru reabilitarea retelelor termice din Calarasi. Un numar 23 de judete si municipiul Bucuresti au primit fonduri de 99,4 milioane de lei din sumele defalcate din taxa pe valoarea adaugata, potrivit unei hotarari adoptate de guvern saptamana trecuta.

Banii vor fi repartizati catre bugetele locale din 34 de localitati, pentru finantarea lucrarilor de retehnologizare, modernizare si dezvoltare a sistemelor centralizate de producere si distributie a energiei termice aflate in patrimoniul acestora, precum si pentru rambursarea imprumuturilor contractate

in acelasi scop si plata dobanzilor si comisioanelor si altor costuri aferente acestora. (Observator de Calarasi)

Economic

Arpechim a scapat de suspendare cu investitii de 1,5 milioane euro. Rafinaria Arpechim Pitesti isi poate continua activitatea dupa ce combinatul a indeplinit conditiile de mediu pentru care, in urma cu doua luni, a fost decisa suspendarea operatiunilor.

Decizia a fost luata de o comisie formata din reprezentanti ai Garzii Nationale de Mediu, Agentiei Regionale de Protectia Mediului Pitesti si Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arges. (Gandul)

Kaufland si Primavara au fost amendate de Protectia Consumatorului. Kaufland a primit o amenda de 3.000 lei pentru expunerea a 100 de kg de inghetata neetichetata corespunzator,

iar Primavara a fost amendata cu 4 000 lei pentru comercializarea unor produse aflate in stare necorespunzatoare. (TOP )