Cele trei camere web amplasate in Piata Mare si pe cladirea fostei Primarii au fost inlocuite cu altele noi, mobile. Imaginile transmise live sunt accesibile pe noul site www.cooltourist.ro. Atit proiectul, cit si pagina web au fost create de Asociatia Tinerilor Ecologisti din Romania, cu finantare de la Ministerul Culturilor si Cultelor. Proiectul de inscrie in programul Sibiu 2007. Vechile camere web au ramas in reteaua Primariei.

Sprijin de la autoritati

„Primaria Sibiului a fost un partener vital in acest proiect. Desi nu a fost semnat niciun parteneriat formal intre asociatia organizatoare si Primaria Sibiu, Primaria si-a asumat rolul de partener de drept si a oferit un sprijin real.

Am beneficiat din plin de expertiza si consultanta oferita de domnul Adrian Bucura, Seful Serviciului Informatic, si pot sa spun fara sa exagerez ca o foarte mare parte din implementarea si realizarea acestui proiect se datoreaza departamentului pe care il conduce", a spus Natalia Todeasa, coordonatorul proiectului CoolTurist. „Site-ul seamana cu un sotron.

Am vrut sa demonstram ca din doi-trei pasi poti ajunge in Sibiu. Incercam sa convertim turistii virtuali in turisti reali", a explicat Todeasa.

Paltinisul, urmatorul pe lista

Costul achizitionarii camerelor se ridica la 69.000 de lei, suma suportata de Ministerul Culturii, iar costurile de intretinere a aparaturii pentru un an de zile sint estimate la 17.000 de lei. Potrivit reprezentantului Primariei, un viitor proiect de acest gen este dezirabil la Paltinis. „Un obiectiv foarte important si scump ar fi amplasarea unor camere in statiunea Paltinis.

Poate vom reusi sa gasim facilitati pentru a-l realiza", marturiseste Adrian Bucura, seful Serviciului Informatic din cadrul Primariei.