Unul dintre apartamentele ANL din Timisoara a fost repartizat sotului Adinei Horablaga

» Sefa APM Timis spune ca totul a fost legal si ca, din momentul depunerii cererii, a locuit in chirie

Directorul executiv al Agentiei pentru Protectia Mediului Timis, democrata Adina Horablaga, a primit repartizare pentru noile blocuri construite de Agentia Nationala pentru Locuinte.

Cererea a fost depusa de sotul directoarei, Marinel Nicolae, in 4 iunie 2003, si a intrunit 54 de puncte, asa ca familia democratei a fost repartizata intr-un apartament cu o camera, la etajul 1 al unuia dintre blocurile construite pe strada Miloia din Timisoara.

Marinel Nicolae Horablaga este, din anul 2005, si membru in Consiliul de Administratie al SC "Piete" SA, societate al carei unic actionar este Consiliul Local Timisoara.

Conform declaratiei de avere datata aprilie 2007, Adina Horablaga nu detine nici terenuri si nici cladiri, ci doar un autoturism Dacia, din 1991. Horablaga are doua datorii catre banci, una din 2005, de 4.650 de euro, scadenta in 2010, si una de anul trecut, de 9.000 de euro, scadenta in 2016.

Din salarii, Horablaga a castigat peste 34.000 de lei pe an, iar din plata cu ora la Universitatea de stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului a mai primit 587 de lei. La aceeasi institutie de invatamant activeaza si sotul directoarei.

Marinel Horablaga a primit salarii in cuantum de aproape 19.000 de lei de la USAMVB, iar ca membru in Consiliul de Administratie a mai intregit bugetul familiei cu aproape 6.000 de lei.

"Toate documentele sunt la Primaria Timisoara si totul este legal si justificat. De cand am depus cererea, am stat in chirie. In functie de punctaj, fiecare primeste o repartitie, noi am primit cu o camera. E bine si asa decat nimic", a declarat, pentru Romania libera, Adina Horablaga.

In luna aprilie, atunci cand listele cu punctajele intrunite au fost facute publice, printre cei care au solicitat si primit un apartament ANL s-a aflat si fotbalistul Silviu Balace, fost jucator la Poli Timisoara. Acesta a renuntat la apartament, pentru ca intre timp si-a cumparat singur locuinta.

Chiriasii ANL trebuiau sa se mute in apartamente in 2 august, dupa ani de asteptari, dar termenul a fost amanat pana la finele lunii august pentru ca lucrarile nu s-au finalizat.