Scolile din judet primesc bani pentru reabilitare pe criterii politice. Aceasta este concluzia prezentata, vineri, de liderul PD, Nicolae Neagu. Senatorul a aratat ca, din informatiile pe care le detine, fondurile de reabilitare ar fi acordate pe criterii preferentiale, iar un posibil efect ar fi declansarea alegerilor anticipate. „S-a cam politizat actiunea de reabilitare a scolilor.

E posibil sa ne trezim in varianta alegerilor anticipate. Dar e bine ca macar avem proiecte", a spus Neagu.

Rugaminte pentru Bottesch

Tot in sfera problemelor administrative din judet se incadreaza si retrocedarile de terenuri din judet. Potrivit lui Neagu, de vina pentru intirzieri sau neajunsuri ar fi primariile sau Consiliile Locale. „Terenurile nu se dau pentru ca fie nu mai au teren in rezerva, fie au, dar acel teren e intr-o situatie jalnica pentru ca regimul comunist nu l-a intretinut", e de parere liderul PD.

Acesta sustine ca Agentia Domeniilor Statului (ADS) ar putea rezolva problema, insa si cu sprijinul presedintelui Consiliului Judetean, Martin Bottesch. „As vrea sa cred ca, la nivel de Sibiu, ADS se va implica in aceasta situatie. Acolo e un director care cred ca va face, daca e lasat sa faca. Ii solicit si lui Martin Bottesch sa se implice puternic pe aceasta tema", a precizat Neagu.

Viceprimar cu numele

Conflictul dintre democrati si conservatori, declansat de primarul din Axente Sever ia amploare. Liderii locali ai celor doua partide se razboiesc in declaratii publice si scot la iveala informatii care mai de care mai acuzatoare.

Dupa ce liderul PC, Iosif Moldovan a acuzat PD Sibiu de implicare in scandalul din Axente Sever, Nicolae Neagu a precizat, vineri, ca viceprimarul democrat din comuna a avut si el de suferit in urma acestui conflict. „Am aflat ca, prin decizia primarului Sabau, i-au fost retrase toate sarcinile viceprimarului comunei, care este membru PD.

Acest tip de atitudine imi aduce aminte de practicile vechiului sistem, dupa care se sanctionau membrii PCR", a aratat senatorul democrat. Neagu a subliniat ca PD nu are nici un amestec in problema din Axente Sever.

Controale, dar nu acum

Senatorul democrat este de parere ca cercetarea dosarelor de securitate ale inaltilor ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Romane se face intr-un moment nepotrivit. „Legea trebuie aplicata, dar momentul mi se pare un pic fortat, acum, cind BOR trebuie sa-si aleaga patriarhul.

CNSAS trebuie sa produca evenimentele in mod rational, insa, acolo se lucreaza incet, cu viteza melcului", crede Neagu, care a precizat ca aceasta este pozitia sa personala, si nu a PD. Liderul PD Sibiu a comentat si initiativa CNSAS care ar putea duce la destabilizarea BOR.

„Sper ca lucrurile sa intre pe un fagas de calm, pentru ca nu este benfic pentru o Romanie ortodoxa a vedea sau a auzi elemente care pot duce la o destabilizare a unei institutii care apartine unui trecut crestin, de care ar trebuie sa fim mindri", a declarat senatorul sibian. Cu toate acestea, senatorul a precizat ca are incredere ca va fi ales cel mai bun si mai responsabil patriarh.

Nicolae Neagu l presedinte PD Sibiu

„Am un concediu activ, in care combin placutul cu utilul. Voi face o evaluare impreuna cu anumiti colegi din PD asupra administratiei judetene. Voi discuta si cu primari care nu sunt PD. Dupa evaluare, vom da un mesaj sibienilor"