Temerile salariatilor de la RAFO ca si dupa repornirea rafinariei s-ar putea sa apara mici probleme, datorita lungii perioade de stationare, s-au adeverit.

Numai ca aceste probleme, mai mult sau mai putin importante, puteau sa se soldeze si cu accidente de munca.

O astfel de situatie s-a petrecut pe data de 14 august, cand doi muncitori au fost surprinsi de un val de gaze, in zona instalatiei Desulfurare Gaze Recuperare Sulf.

Potrivit unor prime informatii, necofirmate, cei doi muncitori si-au pierdut cunostinta, cazand si de la o mica inaltime.

Confirmarea accidentului am primit-o insa, de la managerul Spitalului Municipal Onesti, dr. Mihai Andronic.

Acesta ne-a declarat ca pe data de 14 august au fost spitalizati doi muncitori de la RAFO, fara insa a ne preciza cu ce diagnostic.

Ceea ce a fost dispus sa ne precizeze doctorul Andronic a fost faptul ca muncitorii se afla la Sectia de Chirurgie si nu

ne poate permite sa-i contactam pentru a afla numele acestora si imprejurarile in care s-a petrecut accidentul.

Pe data de 15 august incercand sa aflam, pe alta cale, ce s-a petrecut la RAFO, ne-am adresat purtatorului de cuvant de la Inspectoratul Teritorial de Munca

Dan Buftea, dar acesta ne-a declarat ca, pana in jurul pranzului, de la RAFO nu se primise niciun comunicat privind vreun posibil accident de munca.

In cele din urma, dupa mai multe incercari, am reusit sa-l contactam pe liderul sindicatului, Ion Marian, iar acesta ne-a declarat : “Acest accident poate fi incadrat in categoria accidentelor minore, dar ca masura de prevedere cei doi muncitori au fost transportati la spital pentru a sta o perioada scurta de timp sub observatie medicala.

Din acest motiv consider ca nu are rost sa dezvalui identitatea celor doua persoane, cu atat mai mult cu cat va fi dat si un comunicat in acest sens ».

Liderul de sindicat a tinut sa mai precizeze ca, in prezent, intregul ciclu de repornire s-a incheiat, rafinaria functionand in parametrii normali.