Unul din cei mai harnici parlamentari sibieni este deputatul social democrat Ioan Cindrea, initiator legii de modificare a legii pensiilor. Cu 12 propuneri legislative, 29 de luari de cuvint in plen si zece motiuni pe care le-a semnat, Cindrea dovedeste ca n-a stat de geaba.

Pe de alta parte, un alt deputat PSD, Radu Podgorean a semnat doar trei propuneri legislative si cinci motiuni si a totalizat 14 luari de cuvint in plen. Cornel Stirbet, deputat PLD si vicepresedinte al formatiunii la nivel national, este parlamentarul sibian care a urcat de cele mai multe ori la tribuna Parlamentului. Stirbet a avut nu mai putin de 61 de astfel de cuvintari, in 41 de sedinte.

Potrivit site-ului Camerei Deputatilor, Cornel Stirbet a initiat opt propuneri legislative si a subscris unui numar de trei motiuni de cenzura. Din luna martie a acestui an, liberal democratul este membru al comisiei pentru cercetarea abuzurilor, coruptiei si pentru petitii.

De la bine in sus

Nici Raluca Turcan, celalalt deputat cu convingeri liberal-democrate, nu a „somat" in legislativ. Opt initiative legislative, 53 de adresari de la tribuna si noua intrebari si interpelari sint datele in care ar putea fi rezumata activitatea sa. La ora actuala, Turcan face parte din comisia pentru politica externa.

De cind este europarlamentar, despre Ovidiu Gant se vorbeste mai mult din prisma activitatii sale de la Bruxelles, decit despre faptul ca e deputat FDGR. In Parlamentul European, Gant face parte din delegatia pentru relatiile cu tarile Europei de Sud Est, iar la Bucuresti a initiat cinci proiecte de lege si a vorbit de 18 ori de la tribuna Parlamentului.

Senatori, la poli opusi

Potrivit ultimelor date furnizate de www.senat.ro, undeva la jumatatea topului activitatii parlamentare se claseaza senatorii Nicolae Neagu (PD) si Ilie Stoica (PNL). Democratul este secretarul comisiei economice, industrii si servicii si membru al comisiei pentru buget, finante, activitate bancara si piata de capital.

De la inceputul mandatului, Neagu a initiat trei propuneri legislative, din care una a devenit lege, una a fost retrasa si cealalta a fost respinsa de ambele Camere. Stoica si-a pus umarul la redactarea a sase proiecte de lege, insa in calitate de parlamentar PC.

Cei din urma

Cu 23 de luari de cuvint in plen, 9 propuneri legislative, putine deplasari in Sibiu, dar multe in strainatate, Ruxandra Jipa este straina de sibienii care i-au dat votul. In schimb, presedintele comisiei juridice din Senat, conservatorul Sergiu Andon a explicat, ieri, activitatea deputatului. „Ruxandra Jipa este secretara comisiei juridice.

Este foarte exigenta si justitiara, o iubitoare fanatica a dreptatii, care nu-si menajeaza adversarul. Insa, in calitate de presedinte a delegatiei parlamentare la Adunarea Uniunii Europene Occidentale, are foarte multe deplasari in strainatate, care ii absorb foarte mult timp", motiveaza Andon.

Cu doar o singura propunere legislativa initiata pe toata durata mandatului, senatorul PSD Viorel Arcas incheie topul parlamentarilor sibieni.

Ilie Stoica l senator PNL Sibiu

„Nu pot sa fac o apreciere asupra clasamentului privind cel mai bun parlamentar sibian. Eu cred ca fiecare si-a adus aportul. Cind a fost vorba de Sibiu s-a facut front comun. Mai putin intr-un caz, cind nu am primit sustinerea domnului senator Neagu privind initiativa mea de modificare a legii parcurilor nationale"