Cea mai mare unitate sanitara din Prahova, Spitalul Judetean de Urgenta a ramas fara medic neurochirurg, deoarece doctorul Valeriu Zaharia, singurul medic specialist, s-a pensionat. In aceasta situatie, toate cazurile care necesita interventie chirurgicala de urgenta sunt trimise la spitalele din Bucuresti.

Este voba in special despre victimele accidentelor de circulatie si cele ale agresiunilor. Pentru ca nu are cine sa efectueze interventii chirurgicale, autosanitarele sunt suprasolicitate si se produce un blocaj la nivelul Serviciului de Ambulanta. In plus, oameniii ajunsi la spital trec prin serviciile de garda, care sunt si ele aglomerate pentru a fi indrumati catre spitalele din Bucuresti.

Autoritatile sanitare cunosc situatia si au incercat sa ia masuri pentru rezolvarea acestei crize, insa fara niciun succes. „Au fost scoase la concurs doua posturi de neurochirurgi. Au venit doi rezidenti, dar au plecat. Acum se asteapta alti medici”, ne-a declarat doctorul Florica Scarlatescu, director executiv Autoritatea de Sanatate Publica Prahova.