Consilierul local PRM Doru Anca este o figura aparte in mediul politic local. Isi ia de gat colegii care nu-i dau dreptate, injura pe cine vrea si cand vrea, da declaratii false de avere, dar cu toate acestea nu pateste nimic! Si daca a vazut ca nu i se intampla nimic, a inceput tot felul de acuze, care nu au nici o sustinere in realitate.

Poate ca vrea sa-si faca obisnuita campanie electorala, dar OBIECTIV dezvaluie ca este o campanie mincinoasa. Asa cum a facut si cu alte ocazii! Astfel de oameni nu mai au ce cauta in Consiliul Local!

Consilierul local PRM, Doru Anca, ar putea fi cercetat penal pentru fals in declaratie. Cel putin, asa spune legea. Doru Anca a dat informatii incomplete in declaratia de avere, ceea ce echivaleaza cu un fals in declaratie, fapta prevazuta si pedepsita de Codul Penal.

Concret, la capitolul VII din declaratia de avere, consilierul PRM nu a completat nimic, desi acolo se precizeaza ca trebuiau mentionate veniturile realizate de el sau de sotia sa in anul 2006.

“Prezenta declaratie constituie act public si raspund, potrivit legii penale, pentru inexactitatea sau caracterul incomplet al datelor mentionate”, se precizeaza in declaratia sem,nata de Doru Anca in 9 ianuarie 2007.

Ziarul OBIECTIV solicita oprganelor de cercetare penala sa se autosesizeze in acest caz si sa vedem daca Doru Anca va “raspunde, potrivit legii penale” pentru datele incomplete si inexacte existente in declaratia de avere.

Conform celor mentionate de consilierul PRM, rezulta ca nici el, nici sotia sa, nu au venituri din pensie (sau alte venituri), iar Doru Anca nu a primit nici un leu pentru prezenta la sedintele Consiliului Local, desi toata lumea stie ca a incasat, lunar, circa 4 milioane de lei vechi!

Adevarata fata a lui Doru Anca!

Intr-un interviu publicat saptamana trecuta in saptamanalul local cu cei mai putini cititori, Doru Anca spunea: “Din 271 de strazi din municipiul Turda, 140 sunt canalizate, restul nu. (...) Se emite factura si pe cele necanalizate”. Acesta e doar un exemplu despre cum schimba macazul consilierul PRM, in functie de interes.

Daca interesul politic i-o cere, consilierul zice ca se emite factura si pe strazile necanalizate! Numai ca aceasta acuzatie o tot vehiculeaza de ceva vreme, insa nu a prezentat niciodata o dovada.

Dar, care este adevarul?

In 16 februarie 2006, consilierii turdeni au aprobat HCL 17/2006, privind aprobarea tarifelor la apa potabila si serviciul de canalizare, inclusiv cota de dezvoltare, practicate de catre RATACFL Turda. La acea vreme, consilierul turdean nu numai ca a votat hotararea, dar a emis si unele aprecieri.

“Cetatenii municipiului Turda accepta (...) aceste majorari, in special in sectoarele mai defavorizate (...). Deci, daca eu nu cred ca nu vor suporta, cu toate ca municipiul si locuitorii sunt la gradul limita de suportabilitate cu majorarea acestor tarife, nu cred ca nu pot suporta majorarea acestor tarife”, spunea Doru Anca in 16 februarie 2006.

Repet: facea referire la HCL 17/2006, care stabilea majorarea tarifelor la apa, canalizare si introducerea cotei de dezvoltare. Ei bine, la articolul 2 din hotarare, aceasta prevedea: “Cota de dezvoltare pentru serviciul de canalizare se va plati de catre toti consumatorii de apa potabila, chiar daca nu beneficiaza de serviciul de canalizare”.

Cu alte cuvinte, este firesc ca in factura sa apara aceasta cota de dezvoltare pentru canal, chiar daca locuitorii nu au canalizare! Acest lucru l-a aprobat si Doru Anca, spunand ca “cetatenii municipiului suporta aceste majorari”!

De ce o da acum la intors? Pentru ca are nevoie disperata de voturi. La scaderea din sondaje cu care se confrunta PRM-ul, partidul condus de Doru Anca risca sa nu mai intre in Consiliul Local in 200

Nu este la prima actiune de acest gen

In “scandalul Rigips”, dupa ce a fost presedinte de sedinta si si-a dat girul prin semnatura pentru concesionarea terenului catre Rigips, ulterior a facut declaratii publice prin care spunea ca terenul este al oamenilor si ca Primaria ii deposedeaza abuziv! Ba mai mult: a facut plangere penala impotriva primarului: Desi, teoretic, putea fi cercetat penal si el.

C-asa-s oamenii cu doua fete...

Art. 292 - Falsul in declaratii

Declararea necorespunzãtoare adevãrului, fãcutã unui organ sau institutii de stat ori unei alte unitãti dintre cele la care se referã art.

145, in vederea producerii unei consecinte juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci cand, potrivit legii ori imprejurãrilor, declaratia fãcutã serveste pentru producerea acelei consecinte, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendã.