Daca discutiile oamenilor „mari" ai judetului sint „animate", cele ale elevilor sint si mai si. Presedintii Consiliilor Elevilor din scolile sibiene, s-au reunit, spre finalul saptaminii trecute, in sala de sedinte a Inspectoratului Scolar Sibiu, pentru a-si alege „capii". 23 de presedinti de Consiliu au discutat intre ei si cu inspectorii de specialitate.

S-au laudat fiecare cu ce avea mai semnificativ pentru scoala sa, ori si-au expus asteptarile pentru anul scolar in curs. Unii s-au emotionat si au uitat ce aveau de spus, altii au vorbit prea mult, pentru ca la final sa se intoarca de unde au pornit. Una peste alta, „fotoliul" de presedinte a ramas vacant pina saptamina aceasta.

Subiect "fierbinte"

Cel mai pomenit cuvint a fost „fumoar". Unii elevi s-au plins ca nu au spatii de fumat in scoala, pe cind altii au spus ca la ei exista, dar ar avea nevoie de un regulament interior care sa-i faca pe colegii lor sa renunte la acest viciu. Bineinteles ca, daca vor „pune mina" pe functia cea mare, se vor ocupa si de acest aspect.

O noua runda

Din lipsa de timp, elevii n-au mai avut ocazia sa-si aleaga „interfata". „Pina la urma am stabilit ca ne vom intilni din nou, deoarece elevii nu s-au hotarit pina la urma pe cine sa aleaga. Joi vor alege presedintele, vicepresedintii, secretarul si reprezentantii comisiei.

Acest consiliu este un organism consultativ care functioneaza dupa un regulament elaborat de Consiliul National al Elevilor. Ofera posibilitatea elevilor de a participa activ la deciziile din unitatile de invatamint.

Eu zic ca cei din consiliu nu trebuie sa fie sfintii scolii, dar ar trebui macar sa pastreze o limita, practic, sa stie sa faca deosebirea intre ce e bine si ce e rau", spune Florin Soare, inspector de specialitate pentru activitati extrascolare.