Esential

Cluj - Bartolomeu Anania nu se lasa judecat de CNSAS Bartolomeu Anania nu are incredere in verdictele CNSAS ! Mitropolitul Clujului afirma ca nu va da socoteala de faptele sale decat in fata lui Dumnezeu si a enoriasilor. Afirmatia a fost facuta cu prilejul unei conferinte sustinute de Inalta Fata Bisericesca la Facultatea de Jurnalism din Cluj.

“Nu CNSAS ma judeca, ci Dumnezeu!” acesta raspunsul lui Bartolomeu la repetatele invitatii ale CNSAS de a se prezenta la audieri. Mitropolit al Clujului nu a fost la fel de transant in privinta colaborarii cu fosta securitate. Anania a afirmat ca pozitia sa nu va fi dezvaluita decat enoriasilor, in cadrul ceremoniei liturgice :

"Daca as fi in situatia in care as primi un verdict de colaborator, as primi verdictul si in prima duminica la Sfanta Liturghie as recunoaste daca am colaborat sau nu cu fosta Securitate"

Bartolomeu sustine daca va fi deconspirat ca fost colaborator al securitatii iar acest fapt i-ar afecta pe credinciosi, va parasi functia si se va retrage la manastirea Nicula.

HotNews.ro

Cluj - Sute de pelerini la Icoana din Guadalupe Sute de enoriasi clujeni au trecut ieri pragul Capelei "Sfantul Iosif" a Catedralei Greco-Catolice din Piata Cipariu pentru a se inchina la Icoana Maicii Domnului din Guadalupe (Mexic).

Patroana copiilor nenascuti, venerata si ca protectoare a Americilor, Icoana din Guadalupe a fost adusa la Cluj in cadrul unui pelerinaj in 13 zone din tara, scopul fiind acela de a promova apararea vietii copiilor condamnati la moarte prin avort.

Evz Transilvania

Timis - Tiganii rezidenti in zona zero, subiect pentru Fisc La cererea prefectului de Timis, averile romilor din oras dar si modul de dobandire al acestora au intrat in atentia autoritatilor judetene.

Draganescu sustine ca cea mai mare sursa de imbogatire a romilor, pe langa spalarea de bani, foarte rar dovedita, este chiar bugetul statului roman, de unde cer daune pentru aurul care le-a fost confiscat de comunisti.

Prefectul Ovidiu Draganescu sustine ca a cerut in mod expres acest control, pentru ca ani de zile la rand romii au prosperat, si-au construit palate opunlente si intotdeauna s-a spus ca ei nu pot fi verificati din cauza ca nu exista o lege in acest sens.

„In aceste cazuri in care exista atata opulenta si bogatie, statul roman prin institutii trebuia sa faca verificari”, ne-a declarat prefectul.

Evz Vest

Cluj - Impact a devenit actionar la "U" Cluj Compania de proiecte imobiliare, Impact, va deveni actionar la Universitatea Cluj. Alin Tise a fost numit manager general si va trebui sa pregateasca actele pentru privatizarea echipei. Lucian Danciu si Nicolae Tarcea vor ramane in CA pana cand vor fi desemnati inlocuitorii lor.

Romania libera editia de Transilvania Banat

Economie

Eveniment

Cluj - Superoferta pe piata clujeana a muncii Clujul va gazdui trei actiuni de recrutare, la care sunt asteptati 10.000 de oameni. Printre angajatori: Nokia, Emerson, Iulius si Polus.

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) pregateste unul dintre cele mai mari targuri de forta de munca din regiune, la care se asteapta 10.000 de persoane. Targul se va desfasura concomitent cu alte doua evenimente de acest gen. Au confirmat participarea companii multinationale precum Nokia, Emerson, Real sau Cora.

Targul de forta de munca se va desfasura intre 20 si 22 noiembrie la complexul Expo Transilvania, unde in aceeasi perioada va avea loc Targul Universitaria, manifestare internationala specializata in servicii academice care a adus anul trecut 7.000 de vizitatori, majoritatea studenti.

Ziua de Cluj

Timis - Piata de retail, in plina expansiune Deschiderea, astazi, a magazinelor Real II si Praktiker II in capitala Banatului completeaza ofertele industriei retail si cash&carry.

Expansiunea in Timisoara a celor mai mari companii din domeniu la nivel national indica faptul ca inca este mult loc pe piata locala, spun specialistii in economie.

Real si Praktiker au construit simultan o zona de shopping pe Calea Sagului, echilibrand fizic piata timisoreana, dezechilibrata in defavoarea zonei de sud a orasului. De astazi, timisorenii din sud pot sa isi faca toate cumparaturile in zona lor, la magazinele Real II si Praktiker II, fara a mai fi nevoiti sa traverseze pentru asta tot orasul. Sapte companii specializate isi prezinta oferta timisorenilor in 15 magazine.

Evz Vest

Cluj - Transilvania de Nord produce un sfert din mobila Romaniei Zona de Nord-Vest realizeaza 26,5% din productia de mobilier a Romaniei, potrivit statisticilor Asociatiei Producatorilor de Mobila din Romania (APMR).

“De multa vreme aceasta regiune este in top. Este o zona cu productie diversificata, cu multe genuri de mobilier: pentru locuinte, birouri, se face mobilier pentru copii si personalizat”, spune Viorica Rabocea, reprezentant al APMR.

Mobilier in linii drepte, in stil minimalist sau obiecte din lemn masiv, oglinzi si fier forjat este oferta celor 90 de producatori si comercianti de mobilier, componente si accesorii ce isi prezinta produsele la complexul Expo Transilvania din Cluj-Napoca. in ultima perioada se inregistreaza cresteri pentru mobilierul de living in cererile clientilor.

Ziua de Cluj

Imobiliare

Timis - Italienii au devenit mosierii Timisului Italienii detin aproape o treime din suprafata totala a terenurilor agricole din judetul Timis

Cu o suprafata agricola care insumeaza peste 702.368 de hectare, din care doar suprafata arabila este de aproape 530.000 de hectare, Timisul, cel mai reprezentativ judet al Banatului, se afla in "topul" celor mai scumpe terenuri din tara.

Romania libera editia de Transilvania Banat

Cluj - Bloc de 27 de etaje in centrul Clujului Membrii Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului si Urbanism vor dezbate astazi in cadrul sedintei un proiect care propune inaltarea unei cladiri de 27 de etaje pe strada Decebal.

Conform ordinii de zi a sedintei, imobilul va avea functiuni mixte, proiectul apartinand unei persoane fizice.

Ziua de Cluj

Companii

Sibiu - Vanzari in crestere la Holcim HOLCIM ROMANIA, prezent cu o statie ecologica si la Sibiu, a vandut in primele noua luni ale anului cu 23,8% mai mult, comparativ cu perioada similara din 2006, potrivit raportului financiar publicat ieri de grupul elvetian.

Compania detine trei fabrici de ciment, la Campulung, Turda, Alesd, 15 statii ecologice de betoane si patru statii de agregate. compania a anuntat ca intentioneaza sa construiasca cinci noi statii de betoane pana in 2010.

Statia de betoane Holcim din Sibiu, plasata in apropierea Zonei Industriale Vest, a reprezentat o investitie de 1,5 milioane de euro, potrivit evaluarilor din anul darii acesteia in functiune, 2003. Statia are o capacitate de 120 metri cubi de beton pe ora si este complet automatizata.

Sibiu Standard

Constanta - Investitii de peste 50 milioane de euro in canalele navigabile Compania Nationala Administratia Canalelor Navigabile are in derulare o serie de investitii pentru eficientizarea activitatii.

Conducerea companiei doreste sa atraga finantari externe pentru proeicte pre-cum reabilitarea sistemului de semnalizare a navigatiei pe Canalul Dunare - Marea Neagra si Canalul Poarta Alba - Midia Navodari, in valoarea de noua milioane de euro, si pentru dezvoltarea porturilor Medgidia, Basarabi, Poarta Alba si Luminita, in valoare de zece milioane de euro.

Romania libera editia de Dobrogea

Dolj - AVAS a suflat in iaurtul Electroputere Contractul de privatizare a Electroputere a fost semnat, dar neclaritatile raman. Documentul parafat de AVAS cu Al Arrab Contracting nu contine clauze de pastrare a numarului de angajati si, mai mult, le da libertate sauditilor sa faca tot ce vor cu fabrica din Banie.

Motivul neoficial: statul a vrut sa evite greselile facute in cazul Daewoo. Cea mai spinoasa problema ramane plata datoriilor istorice ale uzinei de 44 de milioane de euro de care nici un creditor nu s-a putut atinge pana acum, intrucat Electroputere era potejata prin lege speciala de la executarea silita. Dupa ce sauditii vor plati cele 2,3 milioane de euro pentru pachetul de 62,8% din actiuni, iar contractul va intra in vigoare, acest lucru va deveni posibil.

Gazeta de Sud

Bursa

Cluj - Suspendare pentru Broker Titlurile societatii de servicii de investitii financiare Broker Cluj vor fi suspendate azi de la tranzactionarea la bursa, pentru operarea majorarii de capital.

“Depozitarul Central va incarca noile actiuni, iar investitorii vor putea sa aiba acces la informatiile legate de societate. Actiunile vor reveni vineri la tranzactionare “, a declarat presedintele Broker, Petru Prunea.

Ziua de Cluj

Showbiz&Fun

Iasi - Concert Kumm Trupa rock Kumm va concerta, astazi, la Iasi, in clubul XS, de la ora 21.00. Pretul unui bilet este de 15 lei.

Evenimentul marcheaza zece de la lansarea trupei romanesti, iar urmatorul show este anuntat pentru ziua de maine la Suceava. Seria de concerte „Kumm: 10 ani si 1.000 de chipuri” a fost deschisa luni la Bucuresti, unde trupa a cantat alaturi de Zob, Travka, Ada Milea, Luna Amara si Timpuri Noi.

Printre cele mai cunoascute albume ale Kumm se numara „Moonsweat March”, „Confuzz“, „Angels & Clowns“ si „Different Parties“

Evz Moldova