„Nu avem locuri pentru animale”

Pensionarii cu animale de companie se plang de faptul ca locul de joaca pentru copii a fost reamenajat pe spatiul verde unde acestia isi plimbau cateii. „Chiar daca e interzis sa aducem cateii aici, tot ii plimbam prin parc. Incalcam legea, dar nu avem incotro. Au facut parcul asta de joaca fara sa se gandeasca si la noi, astia mai batranii, care avem animalute de companie.

Aici nu avem locuri amenajate pentru animale cum sunt cele de la vest, de exemplu”, ne-a marturisit Marieta Ivan, o ploiesteanca pensionara care locuieste in zona pacului Mihai Eminescu.

„Doar pentru cei mici”...

Amenajarea locului de joaca doar pentru copii mici ii nemultumeste chiar si pe tinerii care locuiesc in blocurile din preajma parcului. „La noi nu s-au gandit. Au facut tot spatiul asta verde loc de joaca pentru cei mici. Ar mai fi trebuit si pentru noi cate ceva, niste bancute, niste masute, mai multe cosuri de gunoi... dar ne-au uitat. Sa nu mai zic de frunze.

Ar trebui sa mai vina si ei sa mai adune frunzele de pe aici ca a venit toamna, sau nici asta nu o stiu?!”, se intreaba Ciprian Marcu, un elev ploiestean care locuieste in blocurile invecinate.

...si nu prea

Mamicile si taticii care-si aduc copiii sa se joace in parculetul Mihai Eminescu sunt, totusi, nemultumiti de lipsa de siguranta pe care le-o inspira leaganele si celelalte amplasamente din parc. „Eu, unul, nu imi las copilasul sa se dea in leaganele astea. Are nevoie de siguranta, lucru pe care leaganele de aici nu il asigura.

Astea-s pentru copii mari...”, spune Mihai, tatal unui copilas de patru ani. De asemenea, Mihai este nemultumit si de faptul ca „Primaria nu prea se ocupa si de situatia bancutelor de pe aleile blocului. Chiar si iarna, cand nu e prea frig, omul iese la o gura de aer curat si nu are unde sa stea...”.