Ideea ca un intelectual nu se poate ocupa de probleme cetatenesti este "total gresita", a declarat vicepresedintele PDL Teodor Paleologu, confirmand, vineri, pentru Agerpres, participarea sa in interiorul PDL la cursa pentru desemnarea candidatului democrat-liberal la postul de primar general al Bucurestiului.

Teodor PaleologuFoto: HotNews / DP

Vicepresedintele PDL a subliniat ca este in masura sa schimbe in Bucuresti o stare de fapt care treneaza de ani de zile, iar ideea simplista potrivit careia un intelectual nu ar fi stare sa administreze eficient este gresita, dand ca exemple performantele realizate de edili-sefi din Budapesta, Bogota sau Tirana.

"E o mare prostie. Uitati-va la cel care a fost primar in Budapesta, la cel care e primar in Tirana, la marele Antanas Mockus, primarul legendar al Bogotei. Deci sunt intelectuali care au schimbat, intr-adevar, ceva pentru orasele lor. Si nu erau orase cu probleme neaparat mai mici decat ale Bucurestiului. Deci ideea asta simplista ca un intelectual nu se poate ocupa de probleme cetatenesti e gresita. Si-mi propun s-o infirm", a declarat Theodor Paleologu.

Despre parcursul competitiei in cadrul PDL, vicepresedintele democrat-liberal a precizat ca fiind o decizie importanta va fi discutata la toate nivelurile, inclusiv in Biroul Permanent National al Partidului Democrat Liberal.

"Mi-am depus aceasta candidatura, da, este adevarat. Urmeaza ca partidul sa ia o decizie. E nevoie de o discutie la toate nivelurile, in sectoare, la nivelul organizatiei de municipiu si, evident, si in BPN, fiind o decizie importanta", a spus fostul ministrul al Culturii.

Legat de sansele de a deveni candidat oficial al PDL pentru postul de primar general al Capitalei, in competitie mai fiind anuntati pana in prezent deputatii Silviu Prigoana si Costica Canacheu, Paleologu a punctat ca are argumente.

"Intrebarea prima este legata intr-adevar de competitia interna. Cred ca am argumente, cred ca am credibilitate personala, am o serie de proiecte care pot fi interesante. Si, repet, pentru a castiga in Bucuresti e nevoie de cu totul altceva decat ce avem in prezent. E nevoie de o schimbare radicala, pentru ca si politica urbana trebuie sa fie una de ruptura fata de practicile curente si, deja, inradacinate. Deci, am viziunea, am credibilitatea, am background-ul de bucurestean, patriotismul local il am foarte dezvoltat", a mentionat Paleologu.