Dialogul trebuie sa fie anterior unei decizii, a declarat sambata presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, intrebat despre consultarile initiate de presedintele Traian Basescu privind revizuirea Constitutiei si reorganizarea administrativ-teritoriala.

"Face parte dintr-un joc de societate pe care Traian Basescu il lanseaza si vine cu o idee saptamana asta si vrea apoi sa-i dea legitimitate printr-un dialog posteriori. Cred ca dialogul trebuie sa fie anterior unei decizii", a spus Nastase, prezent la Sala Palatului unde Uniunea Social Liberala si-a prezentat viziunea privind administratia publica si dezvoltarea regionala, relateaza Agerpres.

El a declarat ca presedintele trebuie sa arbitreze, sa medieze o situatie daca partidele nu se inteleg intre ele.

"Eu nu inteleg cum vine treaba asta: eu te invit la mine ca sa discut probleme care ma intereseaza pe mine. Vrei un dialog cu mine, intreaba-ma si care sunt problemele mele si ce ma intereseaza pe mine si facem un dialog. Eu nu stiu de ce trebuie sa dialogam cu Traian Basescu. Cred ca aceasta este o problema care trebuie discutata intre partidele politice", a afirmat Adrian Nastase.

Presedintele Consiliului National al PSD a adaugat ca USL nu are ce sa negocieze cu presedintele Traian Basescu pe subiecte precum revizuirea Constitutiei.

"Cand va avea nevoie de lectii de constitutionalitate ..., asa cum am incercat sa-i explic ca initiativa de revizuire a Constitutiei nu poate fi transmisa cu adnotari fata de proiectul Guvernului", a spus Adrian Nastase.