Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a stabilit ca va dezbate in 15 iunie sesizarea formulata de 111 deputati PSD si PNL referitoare la neconstitutionalitatea legii de modificare si completare a Legii 360/2002 privind statutul politistilor, relateaza Agerpres.

Partidul Social Democrat (PSD) si Partidul National Liberal (PNL) au depus, joi, la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) contestatia legata de proiectul pentru modificarea Legii 360/2002 privind statutul politistului.

"Contestam atat elementele de procedura, cat si pe cele de fond. Criticam, in primul rand, faptul ca la Camera Deputatilor proiectul a fost modificat substantial fata de Senat, ceea ce incalca o decizie din 2008 a CCR. Pe fond, se incalca drepturile cetateanului, se creaza doua statute ale functionarilor publici, deoarece Legea 360 facea trimitere la legea Legea 188. Astfel, se fac derogari si se lasa la latitudinea unui singur om, ministrul de Interne, sa faca regulile jocului", a declarat liderul deputatilor PSD, Mircea Dusa.

Camera Deputatilor nu a adoptat, marti, proiectul de lege privind disponibilizarile din MAI, fiind inregistrate 150 de voturi "pentru", 132 "impotriva" si opt abtineri. Pentru adoptare ar fi fost necesare 167 de voturi favorabile.