Presedintele PSD, Victor Ponta, a anuntat, luni, ca Uniunea Social Liberala (USL) va depune la Senat o solicitare de infiintare a unei comisii parlamentare de ancheta privind siguranta nucleara, relateaza Agerpres.

"Domnul senator Valeca a fost cel care a intocmit initial aceasta solicitare si principalele obiective. Este vorba de o comisie care sa puna la dispozitia publicului larg informatii corecte si clare despre siguranta si posibilele pericole pentru populatia Romaniei, dar sa cerceteze si gravele acuzatii de coruptie care se aduna asupra Guvernului Boc si in special asupra ministrului Videanu vizavi de lucrarile pentru celelalte doua grupuri de la centrala de la Cernavoda", a declarat Ponta.

El a mai spus ca, in functie de modul in care vor reactiona parlamentarii PDL pe acest subiect, se va putea constata "daca PDL incearca sa-si protejeze coruptia si sa tina dincolo de opinia publica adevaruri importante".

In urma unei analize efectuate la nivelul Guvernului, premierul Emil Boc a dat asigurari, duminica, in sedinta Executivului, ca nu exista riscuri radiologice pentru Romania ca urmare a situatiei din Japonia, unde centrala nucleara de la Fukushima a fost afectata de cutremurul puternic urmat de tsunami din 11 martie. Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN) va continua sa ofere Executivului informatii privind evolutiile de la centrala nucleara nipona.