"Limbajul de centură a politicii denotă nivelul de cultură al Elenei Udrea", a declarat la RFI şeful PSD, Victor Ponta. Liderul social-democrat i-a raspuns ministrului Turismului şi Dezvoltării, care spunea despre el că este "regele sex-gate-ului din PSD, un ipocrit şi un farseur". Ponta a mai afirmat că în opinia sa, Emil Boc îşi va da demisia din fruntea Guvernului.

Reporter: Aţi avut un schimb dur de replici cu Elena Udrea. Nu s-a ajuns cam departe? Sunteţi totuşi preşedintele principalului partid de Opoziţie, iar ea este un ministru în Guvernul României.

Victor Ponta: Dvs. puneţi întrebarea omului care la metrou este agresat de cineva, înjurat, bătut şi-l întrebaţi pe cel de la metrou dacă nu s-a ajuns prea departe… Eu mi-am făcut datoria şi o să mi-o fac în continuare, să întreb, pe baza a ceea ce presa a relatat, pe baza a ceea ce scrie în dosarele procurorilor, dacă ancheta privind vămile şi privind evaziunea fiscală pot să meargă mai departe către adevăraţii şefi. Nu o să creadă nimeni din România că vameşii singuri sau poliţiştii de frontieră singuri erau cei care primeau mită şi-n rest nu se ajungea mai departe. De altfel, unii dintre ei au vorbit despre Sorin Blejnar, şeful ANAF, despre protecţia politică. Dacă la aceste întrebări legitime, pe care eu le pun, pe un ton mai mult decât civilizat, răspunsurile din partea unui ministru şi din partea persoanei numărul doi în stat, doamna Udrea, sunt pe tonul pe care dvs. l-aţi menţionat, asta denotă nivelul de cultură şi de abordare al doamnei Udrea! Oricâte epitete şi orice limbaj mai mult de centură a politicii, ca să citez din mentorul doamnei Udrea e folosit, eu o să continui să pun aceste întrebări, pentru că e de datoria mea s-o fac.

Miercuri, Elena Udrea a afirmat ca Victor Ponta are o obsesie "chinuitoare" pentru ea, dupa ce presedintele PSD a afirmat ca are dovezi clare ca "regina" vamilor este actualul ministru democrat-liberal al Dezvoltarii Teritoriale si Turismului.

"L-am auzit iarasi, in aceasta seara, pe Victor Ponta, un flacau care a ajuns presedinte de partid inainte de a depasi faza concursurilor de frumusete terminate cu dosare penale de la organizatia de tineret a PSD, vorbind despre mine intr-un mod bolnavicios. Ma pomeneste atat de des in ultima perioada, incat nu poate fi vorba de altceva decat despre o obsesie chinuitoare pe care a dobandit-o in ceea ce ma priveste. Astazi ma proclama 'regina' intr-un context halucinant, care nu are nicio legatura cu mine", a scris Elena Udrea, pe blogul ei, in replica la declaratiile facute marti seara de Ponta, la Antena 3.

Ministrul PDL a afirmat ca stie ca "Victor Ponta nu intelege o iota din lucrurile care se intampla in jurul sau" din momentul in care "a fost numit ministru de catre socrul sau si cand lipsea mereu de la sedintele de Guvern, fiind inlocuit de fina lui pe care si-o adusese secretar de stat".

Ea precizeaza ca nu intelege ce legatura poate avea cu vamile, "in afara de faptul ca am trecut de cateva ori granita cu pasaportul in mana, ca orice turist".

Marti seara, intr-o emisiune la Antena 3, Victor Ponta a inaintat un intreg scenariu cu privire la valul de arestari din vami. Liderul PSD sustine ca investigatia SRI s-a oprit la seful adjunct al ANAF pentru ca urmatorul la care trebuia sa se ajunga era Sorin Blejnar, "cel la care se strang banii de la vama, de la rambursarile de TVA, de la evaziunea pe produse petroliere, de la alimente si flori".

Ponta a afirmat ca Sorin Blejnar are avantajul de a fi din Arad "de unde e si Gheorghe Falca, Traian Igas si cu totii sunt preferatii doamnei Elena Udrea, care nu e din Arad dar si-a dat seama ca sunt eficienti". In opinia sa, Elena Udrea este cea care ii protejeaza, iar aceasta "formatiune" se afla in prezent, intr-o "crunta batalie cu Vasile Blaga".

Intrebat cine e "regina" vamilor, Victor Ponta a declarat ca are dovezi clare ca regina e cea care ii protejeaza, Elena Udrea.

  • Citeste mai multe pe RFI.