Liderul grupului minoritatilor nationale altele decat cea maghiara, Varujan Pambuccian, a declarat, marti, ca i-a spus presedintelui Traian Basescu faptul ca pentru acest grup este indezirabila, in acest moment, eventuala inlocuire din functie a premierului Emil Boc, cu atat mai putin cu un tehnocrat, relateaza Agerpres.

El a precizat ca a avut luni, la Palatul Cotroceni, o intalnire cu Basescu, impreuna cu liderul UDMR, Marko Bela.

"Ne-a intrebat cateva lucruri, iar noi am spus foarte clar ca nu consideram dezirabila inlocuirea in momentul de fata a premierului. Si, daca tot s-ar merge pe ideea asta, nu consideram dezirabila inlocuirea cu un tehnocrat", a spus Pambuccian.

El a precizat ca presedintele Basescu a "luat act" de pozitia sa. "A fost o consultare, nu un dialog", a mentionat deputatul.

Referitor la opinia presedintelui, Varujan Pambuccian a spus ca necesitatea recastigarii increderii in guvernanti se constata prin sondajele de opinie.

"Este o chestiune pe care o putem constata in sondaje si asa este, dar nu a spus-o explicit presedintele in discutia cu noi", a mai afirmat Pambuccian.

Presedintele Traian Basescu a declarat marti ca demersul sau de consultare cu liderii coalitiei de guvernare a fost determinat de necesitatea unei dezbateri a solutiilor de relansare a increderii in guvernanti.

"Am considerat ca este necesara o dezbatere asupra solutiilor de relansare a increderii in guvernanti", a declarat, marti, presedintele Traian Basescu, la finalul intalnirii cu parlamentarii PDL.

Potrivit sefului statului, impunerea unui premier independent ar fi o solutie de relansare a increderii in actul de guvernare, insa nu ar fi acceptata de coalitie. "Cred ca poate fi o solutie, dar nu cred ca in coalitie va exista o sustinere pentru aceasta idee", a spus presedintele Basescu