PNL nu va participa la guvernare in nicio formula care include PDL si nici nu va vota un premier independent propus de presedintele Traian Basescu, a declarat marti presedintele liberalilor, Crin Antonescu.

El a precizat ca, personal, se indoieste ca Basescu se va "debarasa" de Emil Boc dar, "daca vom avea de-a face cu o criza de guvern, cu o demisie, e un fapt de salutat si Uniunea Social Liberala este gata sa discute si sa isi asume guvernarea acestei tari".

In opinia sa, incercarea de propunere a unui premier independent este o fuga de responsabilitate si cautarea unui om "pe numele caruia sa vina nota de plata a tuturor nenorocirilor pe care guvernarea corupta a acestui partid le produce".

Discutiile despre schimbarea primului ministru semnifica, afirma Crin Antonescu, recunoasterea faptului ca PD si guvernul "au esuat din toate punctele de vedere".

"Daca e adevarat ca dl. presedinte se ocupa in aceste zile cu cautarea prin oras a unui premier independent inseamna ca PD nu este capabil, nu are oameni capabili sa asume in continuare responsabilitatea guvernarii", a comentat Antonescu.

El a caracterizat drept inacceptabila implicarea "frecventa si fatisa" a presedintelui Basescu in activitatea interna a PDL.

"Traian Basescu actioneaza fatis ca sef al PD, facem, desfacem, negociaza, cerceteaza si hotareste in interiorul PD, ceea ce e inacceptabil. Guvernul nu apartine presedintelui, in Romania presedintele nu e seful guvernului si tolerarea, acceptarea unui asemenea comportament e de natura sa dauneze foarte grav calitatii democratiei si statului de drept", a spus Crin Antonescu.