Crearea unui nou partid poate aduce multa noutate, insa despre sansele unei noi formatiuni politice se poate vorbi numai dupa Congresul democrat-liberalilor. Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat pentru Blogary.ro ca cel mai mare pericol pentru PDL este PDL insusi. Intrebat daca aparitia unui nou partid ar avea sanse, ministrul a replicat: "acest raspuns voi fi capabil sa vi-l dau, si el sa fie si corect, dupa Congresul PDL-ului".

Daniel FuneriuFoto: Agerpres

Dupa un moment de gandire, Daniel Funeriu a explicat ca a trait experienta formarii unui nou partid, "am fost membru al PLD si am trait primele zile". "Crearea unui partid este un efort enorm, in primul rand. Este ceva ce poate aduce multa noutate, cred ca ne indreptam spre un sistem bipolar si este foarte bine asa", a continuat acesta. Insa "raspunsul corect" la intrebarea ce sanse ar avea aparitia unui nou partid "va putea fi dat doar dupa congresul PDL-ului. Restul sunt speculatii, nefundamentate din viata politica reala", a precizat ministrul.

In ceea ce priveste cariera sa politica, Funeriu a explicat ca evalueaza "daca exista si daca va exista sustinere in partid pentru o astfel de candidatura. Sunt, ca foarte multi alti membri ai partidului, in aceasta perioada de evaluare".

Amintim ca, in urma cu aproape o luna, Daniel Funeriu declara intr-un interviu acordat revistei "Nature" ca ar dori sa ramana in politica o vreme; ceea ce "ar putea sa fie o miscare ireversibila", in detrimentul carierei stiintifice pe care a parasit-o pentru sefia Ministerului Educatiei. Intrebat de HotNews.ro care sunt planurile sale politice, Funeriu a precizat ca se afla in faza in care cerceteaza aderenta sa in partid, iar "consolidarea intr-un partid inseamna obtinerea unei functii".