Traian Basescu a avut dreptate cand a reprosat PDL votul in cazul deputatului Dan Pasat, care ar trebui sa-si dea demisia, scrie Elena Udrea, pe blogul ei.

Elena UdreaFoto: Agerpres

"Nemultumirea pe care a afisat-o Presedintele aseara fata de PDL este justificata. A girat politic pentru noi. Fara Traian Basescu, singuri impotriva lui Vantu, Voiculescu sau Patriciu, PDL nu ar fi condus Romania. Suntem, deci, datori sa tratam cu maxima seriozitate semnalul Presedintelui si sa schimbam ceva. Nu vreau sa dau sentinte, dar cred ca varianta cea mai buna este acum demisia lui Dan Pasat - o varianta mai buna si pentru deputatul PDL, dar si pentru partid", afirma liderul PDL Bucuresti.

In opinia sa, singura cale a PDL este sa refuze jumatatile de masura, in conditiile in care reforma si stabilizarea economiei nu sunt suficiente daca se comit "erori grave, cum a fost votul in cazul lui Dan Pasat".

"Presedintele a avut ieri dreptate cand a reprosat PDL votul din Parlament. In primul rand, pentru semnalul pe care il transmitem oamenilor: de partid care nu are intotdeauna vointa de a face lucrurile care sunt necesare si pe care altfel ni le asumam. Nu avem luxul de a fi slabi sau de a parea fara forta, incapabili sa punem in practica ceea ce noi am spus ca vom face", comenteaza Udrea.

Ea afirma ca PDL trebuie sa vada in mesajele lui Basescu "un semnal de alarma": "Suntem pe cale sa ne stricam munca pe care am facut-o in ultimul an, cand am luat masuri de reforme nepopulare, care au reusit insa stabilizarea economiei. Din punctul meu de vedere, PDL are acum oportunitatea unica de a se defini ca singurul partid de dreapta din Romania - partidul care si-a asumat o agenda de reforma: in economie, in politica sau in justitie".

"Evaluarea romanilor va fi simpla. Aleg dreapta, adica PDL, sau aleg stanga, adica USL. Cei care vor sa voteze centru-dreapta, vor vedea daca PDL a avut forta de a pune in practica ceea ce a promis. Am spus ca vom face reforme si vom moderniza statul, atunci asta trebuie sa continuam sa facem. Am spus ca vom lupta contra coruptiei si ca nu vor exista exceptii, atunci nu mai trebuie sa facem exceptii."