Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni ca, in momentul in care Uniunea Social-Liberala va guverna Romania, dosare precum "Flota" si "Mihaileanu" vor fi judecate conform legii, si nu pe criterii politice.

"Vreau sa-i asigur pe toti romanii ca, atunci cand Uniunea Social-Liberala va putea guverna aceasta tara, prin votul oamenilor, va exista o aplicare a legii in mod corect. Atunci, si dosarul Mihaileanu si dosarul Flota si dosarele lui Flutur si ale lui Falca vor fi judecate conform legii si nu pe criterii politice", a precizat Ponta, dupa sedinta Biroului Permanent National al formatiunii, citat de Agerpres.

El a comentat astfel declaratiile facute duminica de seful statului, Traian Basescu, legate de continuarea combaterii coruptiei, afirmand ca celebrele tepe din 2004 "s-au oprit langa domnul Gabriel Oprea".

"Cei care si-au tradat partidul, nu l-au tradat degeaba, ci pentru functii", a spus liderul PSD referindu-se la negocierile pentru conducerea Senatului.

"Si Iuda a primit 30 de arginti. O sa vedeti astazi argintii pe care ii primesc Iudele, care nu ca si-au tradat propriul partid, i-au tradat pe cei care i-au votat", a continuat Ponta.

UNPR: Victor Ponta e arivistul de tip nou, fara onoare, cuvant si Dumnezeu

Comentariile sale au atras in cursul serii de luni si replica UNPR, care l-a acuzat pe Victor Ponta ca ar fi trebuit sa protesteze cand PSD ''incerca sa infiltreze in Guvern exponenti ai crimei organizate''.

''Victor Ponta ar face bine sa isi aminteasca doar cateva date din istoria recenta a politicii romanesti. Cand PSD incerca sa infiltreze in Guvern exponenti ai crimei organizate, procurorul Ponta nu avea nimic de obiectat. N-a avut nimic de zis nici cand a mers brat la brat cu oameni suspectati, anchetati si trimisi in judecata pentru coruptie. Brusc, cand vede ca partidul ii fuge de sub picioare, face descoperiri mincinoase si vorbeste despre coruptie ca fiind in ograda altora. Insa nimic nu ne mai mira. Acesta este in fond Victor Ponta: arivistul de tip nou, fara onoare, fara cuvant si fara Dumnezeu, care calca in picioare promisiuni, principii si chiar oameni'', sustine UNPR, intr-un comunicat transmis Agerpres.

UNPR considera ca Ponta a predat liberalilor Partidul Social Democrat ''la cheie si a tradat stanga'', i-a abandonat pe muncitori, pe batrani si pe toti cei care poate si-au pus sperantele in el.