Presedintele Partidului Democrat Liberal, Emil Boc, a declarat sambata ca partea grea a efortului politic a trecut, iar tara a fost salvata "de la colaps", a transmis Agerpres. "Romania va recupera decalajele fata de alte tari" din Uniunea Europeana, a spus Boc, adaugand ca anul 2011 ne arata deja sensul directiei bune pe care o avem.

"Daca noi nu am fi curmat politicile populiste, tara era in faliment. Va spun cu mare responsabilitate", le-a spus celor 600 de delegati democrat-liberali prezenti Consiliul de Coordonare Judetean al PDL Alba.

Liderul democrat-liberalilor considera ca e datoria PDL-ului sa le spuna romanilor adevarul: "Am salvat tara de la colaps".

Emil Boc a afirmat ca a fost taiat huzurul pe bani publici, ceea ce "ne-a permis sa putem sa ducem tara mai departe", vorbind despre faptul ca in Romania a functionat un stat al fostului presedinte Ion Iliescu, care l-a obligat pe roman sa stea cu mana intinsa. Acest stat il apara in prezent liderul PSD Victor Ponta si liderul PNL Crin Antonescu, a afirmat Boc.

Liderul PDL a afirmat ca "Romania va recupera decalajele fata de alte tari" si ca anul 2011 ne arata deja sensul directiei bune pe care o avem.

"Nu avem voie sa facem pasi inapoi", a spus Emil Boc.