Presedintele PSD, Victor Ponta, a criticat, duminica, modul in care seful statului a facut declaratia referitoare la recalcularea pensiilor cadrelor militare in rezerva, afirmand ca "domnul Basescu face declaratii ori de la carciuma, ori de la supermarket, despre probleme esentiale", relateaza Agerpres. Cu o zi inainte, presedintele Traian Basescu a afirmat, legat de oprirea recalcularii pensiilor militare, ca "nu exista decat o solutie: trebuie respectata hotararea Inaltei Curti de Casatie si Justitie". Basescu a facut aceasta declaratie intr-un hipermarket din Capitala, in momentul in care iesea de la cumparaturi.

''Mi-a fost rusine ca avem un asemenea presedinte. Domnul Basescu face declaratii ori de la carciuma, ori de la supermarket, despre probleme esentiale, despre viata a sute de mii de oameni. Daca esti presedinte ai grija de unde faci astfel de declaratii, pentru ca pensionarii de care Guvernul si-a batut joc in aceasta perioada nu cred ca sunt fericiti sa-si vada presedintele la carciuma sau impingand caruciorul la supermarket'', a declarat Ponta.

Presedintele PSD a spus ca singura solutie legala pentru rezolvarea problemei este oprirea recalcularii pensiilor militarilor: ''Este evident ca nu exista nicio alta solutie legala decat oprirea recalcularii pensiilor. Boc trebuie sa raspunda penal. Nu sunt de vina doar Emil Boc si Gabriel Oprea. Pe ei nu i-a votat nimeni, ei sunt acolo pentru ca sunt pusi de Basescu. Atentie sa nu batem numai cainele, sa ne uitam si la stapanul cainelui''.

Sambata, presedintele Basescu a spus ca "nu exista decat o solutie: trebuie respectata hotararea Inaltei Curti de Casatie si Justitie" legata de oprirea recalcularii pensiilor militare. "Nimic in afara hotararii Inaltei Curti nu poate functiona", a adaugat presedintele.