Ministrul Muncii, Ioan Botis, a prezentat luni conducerii centrale a PDL proiectul noului Cod al Muncii, care prevede, printre altele, majorarea perioadei de proba, a preavizului si a contractelor de munca determinate, a anuntat vicepresedintele democrat-liberal Gheorghe Flutur.

Proiectul prevede cresterea perioadei de proba pentru angajati de la 30 la 45 de zile iar pentru cei cu functii de conducere, de la 90 la 120 de zile si majorarea duratei de preaviz de la 15 la 20 zile si a contractelor de munca pe perioada determinata de la 24 la 36 de luni. De asemenea, initiativa da posibilitatea angajatorului sa-si fixeze obiective de performanta pentru salariati.

Potrivit lui Flutur, noul Cod al Muncii se vrea a fi flexibil, sa incurajeze investitorii romani si straini, sa elimine ambiguitatile si sa fie pus in acord cu legislatia europeana.

Conducerea PDL a discutat, in sedinta BPN de luni, si despre intalnirea cu grupurile parlamentare democrat-liberale de la Senat si Camera Deputatilor, la inceputul sesiunii parlamentare, pentru a discuta cu acestia prioritatile legislative.

Flutur despre alegerile din Baru: Rezultatele spun totul despre soarta aliantei socialiste, care nu a reusit sa treaca pragul

Gheorghe Flutur a mai declarat ca alegerile din comuna hunedoreana Baru au reprezentat ''un poligon de incercare'' pentru opozitie si "primul succes al acestei aliante socialiste, care inseamna un esec".

"Primul 'succes' al acestei aliante socialiste, care inseamna un esec la Hunedoara. Este vorba despre alegerile locale. Practic, la Hunedoara, a fost un poligon de incercare pentru alianta socialista, care s-a grupat (...), au pierdut alegerile locale intr-o comuna unde PDL a castigat cu 54%, in comuna Baru", a declarat Flutur.

Democrat-liberalul a adaugat ca scrutinul din comuna hunedoreana spune totul despre "soarta aliantei socialiste, care nu a reusit sa treaca pragul, desi s-a anuntat cu surle si trambite".

Daniel Raducanu, candidatul Partidului Democrat Liberal, a castigat alegerile pentru functia de primar al comunei hunedorene Baru, care s-au desfasurat duminica, 16 ianuarie.