UDMR ori vine cu noi acum ori sta opt ani in Opozitie, a declarat la RFI vicepresedintele PSD, Constantin Nita. El spune ca daca UDMR nu se alatura acum PSD si PNL, probabil anul viitor cele doua partide nu vor mai avea nevoie de formatiunea maghiara. Pe de alta parte, liderul social-democrat a afirmat ca PSD nu va face un capat de tara din cota unica. Nita a precizat ca PSD spera ca alianta cu PNL sa se finalizeze pana cel tarziu la jumatatea lunii martie.

Despre UDMR: "Dorim si noi si PNL-ul ca UDMR-ul sa vina alaturi de noi in acest proiect, dar am dori ca UDMR-ul sa vina acum alaturi de noi. Anul viitor, probabil nu mai avem nevoie de ei. Si cred ca daca nu vin acum, le-ar prinde bine sa stea vreo opt ani in Opozitie. Daca vor sa vina alaturi de un proiect national, pe un termen mediu, de opt-zece ani, atunci sunt bineveniti. Daca vor sa ramana alaturi de actuala echipa guvernamentala si de actuala Putere, atunci sa ramana pana vor disparea de pe scena politica, la fel ca PDL-ul".

Descarca fisierul audio in format MP3

Despre PNL si cota unica: "N-o sa facem un capat de tara din aceasta chestiune. O sa gasim o formula de compromis, sunt convins de asta. Nu uitati ca majoritatea masurilor liberale luate in tara asta au fost luate de Partidul Social Democrat, chiar ca un paradox, daca vreti, al economiei de piata, pentru ca a fost necesar intr-o anumita perioada de timp sa luam masuri liberale. Deci nu cred ca ne vom impiedica de acest lucru. Speranta noastra este ca pana la intai martie - 15 martie sa finalizam acest proiect (al aliantei PSD-PNL - n.r.)", declara Nita.

Descarca fisierul audio in format MP3