Presedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat luni ca nu este posibil ca formatiunea sa sa construiasca un buget alternativ impreuna cu PSD, transmite Agerpres. El a raspuns astfel ofertei presedintelui PSD, Victor Ponta, care miercurea trecuta a transmis o scrisoare presedintelui PNL si presedintelui PC, in care propunea crearea unui buget alternativ de catre opozitie.

"Eu nu cred insa ca este posibil, din mai multe motive: pe de o parte pentru ca avem, probabil, viziuni diferite fundamental asupra bugetului si mai cu seama pentru faptul ca, pur si simplu, un buget alternativ nu se poate face in lipsa tuturor datelor reale pe care cineva, cand guverneaza, le are la dispozitie", a afirmat Antonescu.

Presedintele PNL a afirmat ca liderii liberali vor discuta acest subiect in Biroul Politic Central (BPC), dupa care vor comunica social-democratilor decizia luata.

Miercurea trecuta, Ponta, a transmis o scrisoare presedintelui PNL, Crin Antonescu, si presedintelui PC, Daniel Constantin, in care propune crearea unui buget alternativ de catre opozitie.

Presedintele PSD afirma in scrisoare ca romanii trebuie sa stie ca partidele din opozitie au ''solutii pentru a guverna si pentru a scoate tara din criza, pe actualii indicatori conveniti cu FMI, Banca Mondiala si Uniunea Europeana''.

Ponta a spus ca prioritatea PSD este de a impune o viziune de buget ''diferita de cea a actualei puteri, una care sa insemne orientarea resurselor actuale catre prioritati adevarate si urgente: sanatate, educatie si autoritati locale''.